Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych: Až se zítra probudím, začnu myslet na Murrayho

Melbourne - Jen pár hodin si tenista Tomáš Berdych vychutná pocit z výhry nad Španělem Rafaelem Nadalem. Bývalou světovou jedničku porazil poprvé po sedmnácti nezdarech díky přesvědčivému výkonu 6:2, 6:0, 7:6 a v turnaji stále neztratil ani set. Až se ale v Melbourne ve středu probudí, už se budou jeho myšlenky upírat k zápasu s Andy Murrayem o postup do finále Australian Open.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Yohei Osada

V utkání s Nadalem dva sety dominoval a zvládl i třetí vyrovnanou sadu. "On hrál ze začátku defenzivně, a když zjistil, že tím neuspěje, zkusil být aktivnější, ale vypořádal jsem se s tím skvěle," usmíval se Berdych. "Hrál jsem výborně. Držel jsem se stanoveného plánu a dokázal jsem to celý zápas, i když se Nadal ve třetím setu zlepšil. Když zápas skončil, byl to opojný pocit, ale vychutnám si to jen do rána. Až se vzbudím, už se budu soustředit na další zápas, na dalšího soupeře. Ještě jsem tady neskončil, cesta vede dál," řekl.

Devětadvacetiletý Berdych by rád svoji úspěšnou kariéru vyšperkoval i grandslamovým titulem. Dosud hrál jen finále Wimbledonu v roce 2010, ale nyní se zdá, že by mohla přijít další šance. "Chci dojít na vrchol, ale je třeba jít krok za krokem. Nemůžu jeden vynechat," řekl Berdych.

Od konce minulého roku trénuje Berdych pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua z Venezuely. A letos porazil dvanáct ze třinácti soupeřů včetně Nadala. "Příprava, kterou na zápasy děláme, funguje výborně," zopakoval Berdych i po výhře nad Španělem. Prozradit něco z taktických pokynů ale nechtěl. "To udržím v tajnosti. To je naše chemie. Bylo by nesmyslné, kdybych to prozradil, ale Dani změnil hodně věcí a nejlepší na tom je, že jsem je rychle přenesl do zápasů."

V semifinále Berdych narazí na Brita Andyho Murraye, s nímž až do loňska pracoval právě kouč Vallverdu. To může být pro českého hráče výhoda. "Určitě, ale důležitá bude zase příprava. Je třeba vymyslet plán, který pak musím zrealizovat na kurtu. Bude to stejné jako v předchozích případech, nic na tom nebudeme měnit. Musím se soustředit na sebe," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články