Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Austrálie na nohou. Bartyová zametla s Keysovou a v Melbourne si poprvé zahraje o titul

Čekání je u konce. Světová jednička Ashleigh Bartyová totiž poprvé na domácím Australian Open postoupila do finále. V semifinále deklasovala Američanku Madison Keysovou 6:1 a 6:3. V sobotu může přidat třetí grandslamový titul po Roland Garros z roku 2019 a loňském Wimbledonu. Její soupeřkou bude Američanka Danielle Collinsová, která zdolala Polku Igu Šwiatekovou 6:4 a 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Bartyová bude hrát finále domácího Australian Open

Bartyová je na letošním Australian Open dominantní. V šesti zápasech nejenže neztratila ani set, ale prohrála pouze 21 gemů. Je první domácí finalistkou po 42 letech a má velmi blízko k tomu, aby se stala i první australskou vítězkou turnaje od roku 1978, kdy se to podařilo Christine O'Neilové. Keysová, čtvrtfinálová přemožitelka Barbory Krejčíkové, vzdorovala favoritce jen 62 minut.

"Miluji tenhle turnaj. Je to tady úžasné," řekla Bartyová v rozhovoru na kurtu. "Bylo docela horko, jiné podmínky, ale přizpůsobila jsem se. Ona má schopnosti vám zápas zničehonic sebrat, ale bylo důležité zůstat v každé výměně," dodala tenistka držící sérii deseti vítězství. Před třemi týdny totiž ovládla turnaj v Adelaide.

První grandslamové finále

Collinsové patří ve světovém žebříčku 30. místo. Proti Šwiatekové měla famózní start v obou setech, pokaždé se dostala do vedení 4:0 a šanci na první grandslamové finále v kariéře už si vzít nenechala.

Po řadě zdravotních problémů se raduje z životního úspěchu a na finále s Bartyovou se těší. "Hrály jsme spolu úžasné zápasy, byly to velké bitvy a doufám, že to bude pohledné utkání," prohlásila před finále s Australankou, s níž má bilanci 1:3.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch):

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Bartyová (1-Austr.) - Keysová (USA) 6:1, 6:3.
Collinsová (27-USA) - Šwiateková (7-Pol.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články