Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Australanky povede proti Češkám Stosurová

Melbourne - Světová devítka Samantha Stosurová, Jarmila Gajdošová, Casey Dellacquaová a poprvé Ashleigh Bartyová jsou v nominaci tenistek Austrálie na první kolo Fed Cupu proti Češkám. Nominaci obhájkyň trofeje na zápas, který se uskuteční 9. a 10. února v Ostravě, oznámí kapitán Petr Pála v pondělí.

Nová australská kapitánka Alicia Moliková vsadila na osvědčenou dvojici Stosurová, Gajdošová, které v minulé sezoně vytáhly tým mezi elitu. K nim přidala Dellacquaovou a Bartyovou, letošní finalistky čtyřhry na Australian Open. "Pevně věřím, že tohle je tým, který nám to vyhraje," uvedla Moliková.

Na grandslamovém Australian Open vypadla Stosurová stejně jako česká jednička Petra Kvitová už v druhém kole, ale v soutěži družstev se jí daří. Ve fedcupových dvouhrách prohrála jen devět z 32 zápasů a ve čtyřhře všech šest utkání vyhrála.

Šestnáctiletá Bartyová je nejmladší Australankou ve Fed Cupu od roku 1998, kdy debutovala tehdy patnáctiletá Jelena Dokičová. "Ash je na Fed Cup zcela připravena, proto jsme ji s trenérkou Nicole Bradtkeovou daly do týmu," řekla Moliková.

Český kapitán Pála odtajní nominaci v pondělí, ale očekává se, že cestu za třetím triumfem v soutěži za sebou zahájí vítězná sestava Kvitová, Lucie Šafářová a deblistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Teoreticky by některou z nich mohla v kvartetu nahradit Klára Zakopalová, které se v úvodu sezony dařilo.

Nominace Austrálie

Stosurová (9. dvouhra WTA/113. čtyřhra), Gajdošová (166./39.), Dellacquaová (102./71.), Bartyová (174./145.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články