Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Argentinci mají po čtyřhře blíže do semifinále DC než Chorvaté

Buenos Aires - Argentinští tenisté vydřeli ve čtyřhře druhý bod ve čtvrtfinále Davis Cupu a vedou nad Chorvatskem 2:1. Vítěz tohoto zápasu z Buenos Aires narazí v zářijovém semifinále na lepšího z pražského duelu mezi Čechy a Srby, kde je před rozhodující nedělí stav 2:1 pro českou reprezentaci.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Deblová bitva v Argentině trvala bez jediné minuty pět hodin a nakonec ji vyhráli David Nalbandian a Eduardo Schwank. Chorvatskou dvojici Mario Čilič, Ivo Karlovič porazili poměrem 8:6 v rozhodující páté sadě.

Jako první dnes už mohli postoupit španělští obhájci trofeje, jenže jejich oslavy odložili Rakušané. Díky Olivieru Marachovi s Alexanderem Peyou čtyřhru vyhráli, i tak ale mají domácí do semifinále blíže. Marcel Granollers a Marc López prohráli po více než třech a půl hodinách 6:3, 4:6, 4:6 a 6:7. V neděli může zápas rozhodnout už pátý hráč světa David Ferrer, pokud porazí v souboji jedniček Jürgena Melzera.

Vítěz duelu z Mariny d'Or narazí buď na Američany, nebo Francouze, přičemž lépe jsou na tom podle očekávání po vystoupení nejlepšího páru za poslední roky bratrů Bryanových hráči USA. Na antuce v Monte Carlu jim marně čelili Julien Benneteau a Michael Llodra. Bryanové neprohráli v Davis Cupu už čtyři roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články