Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Antuka zatím Berdychovi svědčí, hladce postoupil

Oeiras (Portugalsko) - Tomáš Berdych bez větších obtíží zvládl svůj úvodní duel na antukovém turnaji v Oeirasu, když jako jednička porazil v druhém kole Inda Somdeva Devvarmana 6:3, 6:2. Berdych tak postoupil do čtvrtfinále.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Kamran Jebreili

Berdych se rozhodl hrát na Portugal Open minulý týden, poté co přijal divokou kartu od pořadatelů: těm se kvůli únavě omluvil obhájce titulu Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Díky pozici šestého hráče světa se Berdych dostal do role turnajové jedničky a v prvním kole měl volno. 

V dnešním utkání se 102. hráčem světa Devvarmanem osmadvacetiletý tenista nezaváhal. Odvrátil všechny tři brejkboly stejně starého soupeře a sám mu vzal podání celkem třikrát. Porazil ho i v druhém vzájemném duelu, tentokrát za hodinu a čtvrt. Ve čtvrtfinále Berdych narazí na Argentince Leonarda Mayera.

"Dobře jsem využíval své šance, i když se mi úplně nedařilo, především na podání. Je tam ještě velký prostor na zlepšení. Ve čtvrtfinále musím být hodně soustředěný a hrát svůj nejlepší tenis," uvedl Berdych.

Tenisový turnaj mužů a žen v portugalském Oeiras (antuka):

Dvouhra - 2. kolo: Berdych (1) - Devvarman (Indie) 6:3, 6:2, Raonic (2-Kan.) - Cuevas (Urug.) 6:3, 6:2, Elias (Portug.) - García-López (4-Šp.) 6:4, 3:6, 6:2, Hanescu (Rum.) - Carreňo (Šp.) 6:3, 4:6, 6:3.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články