Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ani Kuzněcovová jí větší problémy neudělala. Vondroušová je v Istanbulu už ve čtvrtfinále

Má formu jako hrom a potvrzuje ji i na antuce v Instabulu. Markéta Vondroušová pokračuje ve vítězném tažení a v tureckém hlavním městě postoupila už do čtvrtfinále. Po víkendovém úspěšném vystoupení ve Fed Cupu si tentokrát poradila ve druhém kole s bývalou šampionkou z Roland Garros Světlanou Kuzněcovovou, ruskou soupeřku porazila 6:4, 6:3.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/ZUMA

Devatenáctiletá Vondroušová, jež na antuce v Prostějově vyhrála v baráži s Kanadou obě dvouhry, oplatila Kuzněcovové porážku z jediného předchozího duelu. Na US Open 2017 s Ruskou prohrála až v tie-breaku třetího setu poté, co v utkání nevyužila tři mečboly.

"Moc dobře si ten zápas pamatuji a chtěla jsem jí to vrátit. To se mi povedlo, tak super. V koncovkách setů jsem se trošku trápila na servisu, ale jinak jsem hrála slušně," zhodnotila Vondroušová zápas, v němž mohla obě sady ukončit při svém servisu dříve.

Tentokrát česká naděje duel s třiatřicetiletou soupeřkou zvládla, přestože se obě hráčky trápily na podání. Vondroušová přišla o servis v každém setu dvakrát, avšak Kuzněcovové, která po loňských zdravotních problémech hrála teprve druhý turnaj v sezoně a startovala na divokou kartu, sebrala podání celkem sedmkrát.

Vondroušová si už letos zahrála finále v Budapešti, v Indian Wells a v Miami došla shodně do čtvrtfinále. O druhé semifinále v sezoně se utká s Larou Arruabarrenaovou, která v 1. kole vyřadila španělskou krajanku a nasazenou jedničku Carlu Suárezovou. Jediný vzájemný zápas s Arruabarrenaovou vloni Vondroušová na antuce v Gstaadu vyhrála ve dvou setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články