Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Andreescuová šokovala Indian Wells triumfem nad Kerberovou ve finále

Osmnáctiletá kanadská tenistka Bianca Andreescuová dotáhla své senzační tažení turnajem v Indian Wells do vítězného konce. Ve finále šedesátá hráčka světového žebříčku udolala za dvě a čtvrt hodiny Němku Angelique Kerberovou 6:4, 3:6, 6:4 a slaví první triumf na okruhu WTA.

Bianca Andreescuová
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Andreescuová získala hned na úvod brejk, a protože při vlastním podání nedala o 13 let starší soupeřce šanci, první set získala. Také druhou sadu rozhodl jediný brejk, který se ve čtvrté hře podařil trojnásobné grandslamové šampionce Kerberové, jež zpřesnila hru.

V rozhodujícím setu jako první zaváhala Andreescuová a za stavu 2:3 si zavolala trenéra, jemuž si stěžovala na velké vedro. Poté získala tři gemy za sebou, avšak při vlastním podání nevyužila tři mečboly. Ačkoli ji trápily křeče, vypracovala si při podání Kerberové další a ten už proměnila.

Andreescuová se na druhý pokus dočkala premiérového titulu na okruhu. V lednu v Aucklandu získala skalpy Venus Williamsové nebo Caroline Wozniacké, ale ve finále podlehla ve třech setech Němce Julii Görgesové.

Je nám líto, video expirovalo.
Tituly z Indian Wells slaví Andreescuová a Thiem

Turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8 359 455 dolarů), dvouhra - finále: Andreescuová (Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6:4, 3:6, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články