Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Andreescuová odstoupila z Turnaje mistryň, dál ji nepustí zranění kolene

Zraněné koleno ze zápasu s Karolínou Plíškovou nedovolí Biance Andreescuové dohrát Turnaj mistryň. Kanadskou tenistku, která ve středu v Šen-čenu vzdala Plíškové po prohraném prvním setu, nahradila Sofia Keninová z USA.

Bianca Andreescuová
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Devatenáctiletá Andreescuová si pochroumala levé koleno ve třetím gemu. Se zabandážovanou nohou i sebezapřením nakonec set dohrála. Výsledky vyšetření ji však utvrdily v tom, že na kurt už se v Šen-čenu nedostane, a sezonu ukončila skrečí.

"Dneska jsem byla na rezonanci a bohužel výsledky ukázaly, že musím z turnaje odstoupit," oznámila kometa sezony a vítězka letošního US Open, jež se ve světovém žebříčku vyhoupla na čtvrté místo. "Bylo úžasné hrát tady v Šen-čenu na závěr této neuvěřitelné sezony. Mrzí mě, že končím takhle, ale snad si na této akci ještě někdy zahraju," dodala Andreescuová.

Keninová ji nahradí v pátečním posledním kole Fialové skupiny proti ukrajinské obhájkyni trofeje Elině Svitolinové, jež má po dvou výhrách účast v semifinále už jistou. Plíšková bude hrát o druhé postupové místo proti Rumunce Simoně Halepové.

Andreescuová byla nucena ze zdravotních důvodů odstoupit z Turnaje mistryň už jako druhá tenistka. Předtím se tak v Červené skupině rozhodla Naomi Ósakaová z Japonska kvůli zraněnému ramenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články