Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Andreescuová měla zdravotní problémy, na baráž Fed Cupu ale připravená bude

Kanaďanka Bianca Andreescuová počítá se startem v baráži Fed Cupu proti Česku. Osmnáctiletá tenistka sice nedohrála v Miami kvůli bolavému ramenu osmifinále, ale cestu do Prostějova, kde se baráž na antuce uskuteční 20. a 21. dubna, má v plánu.

Bianca Andreescuová
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

"Nebudu hrát turnaj v Charlestonu. Potřebuju si odpočinout a být připravená na Fed Cup. Pojedu domů, zrelaxuju a Fed Cup budu určitě hrát," uvedla Andreescuová. "Mám na antuku hru. Ráda se kloužu, což dělám na každém povrchu, ale na antuce to jde lépe."

Andreescuovou bolelo pravé rameno po finále v Indian Wells a v Miami odstoupila za stavu 1:6, 0:2 z duelu s Estonkou Anett Kontaveitovou. Skončila tak její série deseti výher. "Tělo mi řeklo, že už toho bylo dost," uvedla Kanaďanka.

Ve Fed Cupu odehrála Andreescuová deset dvouher s bilancí 7:3 a má na kontě tři vítězné čtyřhry. Do Prostějova se vrátí po pěti letech. V roce 2014 zde hrála na MS družstev do 14 let a Kanada podlehla českému týmu ve skupině o 5. místo.

Zatímco Kanaďanky budou mít k dispozici svoji jedničku, loňským vítězkám soutěže budou dvě nejlepší hráčky chybět. Kapitánovi Petru Pálovi se s předstihem z nominace omluvily světová dvojka Petra Kvitová i sedmička Karolína Plíšková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články