Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Anderson udělal s Nišikorim krátký proces, Federer s Thiemem také

Dva zápasy, dvě výhry a postup do semifinále na dosah ruky. Jihoafrický tenista Kevin Anderson na Turnaji mistrů v Londýně hraje skvěle a po Rakušanu Dominiku Thiemovi doslova "přejel" i Japonce Keie Nišikoriho, kterému čtvrtý nasazený hráč na prestižní akci na závěr sezony nechal jen jediný gem. Po porážce s Nišikorim zabral i Roger Federer a ve dvou setech přehrál Thiema. Ve čtvrtek ale bude dvacetinásobný grandslamový šampion potřebovat porazit Andersona.

Kevin Anderson
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Nišikori šel do zápasu povzbuzený nedělní výhrou nad šestinásobným vítězem Masters Rogerem Federerem, ale na výtečně podávajícího Andersona nestačil. Dvaatřicetiletý vítěz si připsal osm es a poprvé ve vzájemných zápasech vyhrál set s nulou.  

Při svém servisu byl Anderson suverénní, dokázal ale vybojovat i dlouhé gemy na příjmu, v nichž Nišikori odvrátil sedm brejkbolů. Ve druhé sadě už odpor japonského tenisty postupně slábl, v závěru nicméně dokázal alespoň odvrátit dalšího "kanára". Zápas trval jen hodinu a pět minut.  

Federer vstoupil do turnaje nečekanou prohrou s Nišikorim a s Thiemem hrál o udržení postupových nadějí. Z dosavadních 15 účastí na Turnaji mistrů se sedmatřicetiletému slavnému Švýcarovi jen jednou přihodilo, že skončil v základní skupině.

Na rozdíl od nedělního zápasu se šestinásobný vítěz Masters Federer dokázal vyvarovat chyb a vyrovnal vzájemnou bilanci s Thiemem na 2:2. V úvodní sadě prolomil rakouskému protivníkovi podání dvakrát, v druhém setu získal jeho servis hned na začátku a potom i v závěrečném gemu. Sám v celém utkání, které skončilo za hodinu a osm minut, nečelil ani jednomu brejkbolu. 

Wimbledonský finalista Anderson k jistotě postupu potřeboval, aby Thiem uhrál proti Federerovi alespoň set, ale to se nestalo, takže boj o postup ze skupiny zůstává otevřený pro všechny.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8,5 milionu dolarů):

Dvouhra: Skupina Lleytona Hewitta: Anderson (4-JAR) - Nišikori (7-Jap.) 6:0, 6:1, Federer (2-Švýc.) - Thiem (6-Rak.) 6:2, 6:3. Pořadí: 1. Anderson 2/2 (4:0), 2. Federer 2/1 (2:2), 3. Nišikori 2/1 (2:2), 4. Thiem 2/0 (0:4).

Čtyřhra: Skupina Llodra, Santoro: Klaasen, Venus (6-JAR/N. Zél.) - Mektič, Peya (7-Chorv./Rak.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Cabal, Farah (2-Kol.) 6:4, 6:3. Pořadí: 1. Murray, Soares 2/2 (4:1), 2. Klaasen, Venus 2/1 (3:2), 3. Cabal, Farah 2/1 (2:2), 4. Mektič, Peya 2/0 (0:4).


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články