Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Americké betony lákají. Domácí turnaj Plíšková zatím neplánuje a obává se zrušení sezony

Své plány na zbytek sezony spřádá Karolína Plíšková. Hlavním cílem jsou turnaje na amerických betonech, čímž by byla téměř vyloučena účast na srpnovém antukovém klání v Praze. Plíšková se ale obává kompletního zrušení sezony.

Pražský podnik WTA byl původně naplánovaný na přelom dubna a května, ale kvůli koronaviru byl stejně jako další turnaje zrušen. V neděli Český tenisový svaz oznámil, že se na antukových kurtech Sparty uskuteční 10. až 15. srpna mimořádný turnaj Prague Open s dotací 225 tisíc dolarů.

"Přiznám se, že mě informace o novém WTA turnaji v Praze poměrně zaskočila a je to pro mě velkým překvapením," uvedla Plíšková, která nyní v Prostějově vede jako kapitánka Černý tým při druhém dílu charitativní týmové soutěže Tipsport Elite Trophy. Účast na domácím turnaji zatím neplánuje.

"Ale musím se o tom ještě poradit se svým týmem, protože jsme chtěli směřovat přípravu na beton. Tím, že by se turnaj v Praze hrál na antuce, si nejsem jistá, zdali by to pro mě bylo to správné řešení, ale uvidíme," řekla třetí hráčka světového žebříčku. Dosud počítala se zahájením sezony v New Yorku, kde by měl 21. srpna začít přemístěný podnik Cincinnati Masters a 31. srpna by se mělo spustit grandslamové US Open.

Je nám líto, video expirovalo.
V Prostějově vede tým Plíškové nad celkem Kvitové

Pohled na restart mezinárodní sezony ale mohou změnit mimo jiné události na exhibiční Adria Tour. "Situace se v posledních dnech obecně trochu zhoršuje, takže i podmínky se budou průběžně měnit, aby vše proběhlo bez problémů. Máme před sebou zhruba ještě dva měsíce a organizátoři budou určitě dělat všechno pro to, aby se začalo hrát. Osobně si ale stále myslím, že se nakonec sezona zruší úplně," řekla Plíšková.

Sama se o zdraví v souvislosti s obnovením turnajů neobává. "Myslím, že fotbalové soutěže v Evropě nebo i aktuální tenisové exhibice v Praze a Prostějově nám ukázaly, že pokud se budou dodržovat stanovená pravidla, tak nám hráčům nehrozí žádné nebezpečí," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články