Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Američanky Vandewegheová a Keysová ovládly generálky na Wimbledon

Hertogenbosch (Nizozemsko) – Hned tři tenisté si v generálkách na Wimbledon připsali premiérový titul. V Hertogenboschi se z celkového triumfu radovala mezi ženami Američanka Coco Vandewegheové, která se do turnaje dostala z kvalifikace, a ve finále zdolala Číňanku Čeng Ťie. Mužskou část ovládl Španěl Roberto Bautista, jenž potvrdil roli favorita proti Němci Benjaminu Beckero. Na trávě v Eastbourne zase vládla další Američanka Madison Keysová, která ve finále zdolala Němku Angelique Kerberovou, mezi muži obhájil titul Feliciano López.

Coco Vandewegheová
zdroj: Getty Images

Dvaadvacetiletá rodačka z New Yorku Vandewegheová, jež pochází ze sportovní rodiny, byla v celém zápase při svém podání suverénní a soupeřce nenabídla jediný brejkbol. Naopak nastřílela osm es a po hodině a 12 minutách utkání uzavřela čistou hrou při svém servisu.

Vandewegheová, jejíž matka reprezentovala USA na olympijských hrách v roce 1976 v plavání a o osm let později ve volejbale, si zahrála finále na okruhu WTA podruhé v kariéře. V roce 2012 bojovala o titul na tvrdém povrchu ve Stanfordu, kde ale nestačila na Serenu Williamsovou. Letos bylo jejím maximem 4. kolo na turnaji v Miami, kde ji vyřadila opět mladší ze sester Williamsových.

Bautista otočil finálový zápas s Beckerem po dvouhodinové bitvě ve výhru 2:6, 7:6 a 6:4. Během turnaje přitom prokázal skvělou fyzickou kondici i pevné nervy, protože poslední tři zápasy vyhrál ve třech setech. V pátek přitom musel nejprve dohrát čtvrtfinále, které se nestihlo o den dříve kvůli tmě.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):

Muži:

Dvouhra - finále: Bautista (3-Šp.) - Becker (Něm.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Ženy:

Dvouhra - finále: Vandewegheová (USA) - Čeng Ťie (Čína) 6:2, 6:4.

Keysová porazila i Kerberovou a v Eastbourne slaví první titul

Keysová zvládla na turnaji největší překážku hned v úvodním kole. Po vyřazení bývalé světové jedničky a nasazené trojky Jeleny Jankovičové ze Srbska už nezaváhala a oslavila po dvouhodinové bitvě s Kerberovou první titul v kariéře.

Světová devítka Kerberová pouť turnajem v Eastbourne ukončila ve finále stejně jako v roce 2012. V této sezoně, v níž by v listopadu měla vést Němky v pražském finále Fed Cupu proti českému týmu, prohrála finálový zápas i potřetí (po Sydney a Dauhá).

Mezi muži vyhrál stejně jako loni španělský tenista Feliciano López. Ten před týdnem v londýnském Queen's Clubu promarnil ve finále mečbol, tentokrát už mohl slavit čtvrtý titul v kariéře. Po pěti porážkách porazil poprvé v životě Francouze Richarda Gasqueta po dvou a čtvrt hodinách a po setech 6:3, 6:7 a 7:5.

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):

Ženy:

Dvouhra - finále: Keysová (USA) - Kerberová (5-Něm.) 6:3, 3:6, 7:5.

Muži:

Dvouhra - finále: F. López (3-Šp.) - Gasquet (1-Fr.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články