Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Allertová v Lucemburku odvrátila mečbol a poprvé v sezoně zvítězila, dál jde i Kristýna Plíšková

První výhru od loňského června v hlavní soutěži na okruhu WTA zapsala v Lucemburku Denisa Allertová. Po tříhodinovém boji udolala 6:7, 7:6, 7:6 domácí Mandy Minellaovou i díky odvrácení mečbolu v rozhodujícím tie-breaku. Druhé kolo nemine ani Kristýnu Plíškovou, která porazila 6:2, 7:6 Španělku Alionu Bolsovovou.

Denisa Allertová
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Allertová se letos vrací do tenisového kolotoče po problémech s vyhřezlou ploténkou, kvůli nimž předčasně ukončila minulou sezonu. Aktuálně 247. hráčka světa doposud sbírala body na turnajích nižší kategorie ITF a na okruhu WTA prohrála na podzim všechna tři střetnutí.

Dočkala se až v dramatickém zápase v Lucemburku, v němž za stavu 5:6 v rozhodujícím tie-breaku odvrátila mečbol úderem, který byl původně ohlášen jako aut. Allertová však uspěla s protestem u videa, koncovku otočila a připsala si první vítězství mezi elitou od turnaje na trávě v Nottinghamu v červnu 2018.

Plíšková půlnoční duel úspěšně zvládla

Sedmadvacetiletá Plíšková nastřílela v duelu proti o šest let mladší rodačce z Kišiněva devět es a po hodině a čtvrt proměnila čtvrtý mečbol. V Lucemburku i proto dopadne lépe než loni, kdy po postupu z kvalifikace prohrála v 1. kole hlavní soutěže.

Výsledky tenisového turnaje žen v Lucemburku:

Dvouhra - 1. kolo: Allertová (ČR) - Minellaová (Luc.) 6:7 (7:9), 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), Kristýna Plíšková (ČR) - Bolsovová (Šp.) 6:2, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články