Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Alcaraz v Římě senzačně prohrál s kvalifikantem, loučí se i Bouzková a Vondroušová

Série 12 vítězství v řadě je minulostí. Španěl Carlos Alcaraz, který se příští týden vrátí do čela žebříčku ATP, padl ve třetím kole antukového turnaje v Římě s Maďarem Fábiánem Marozsánem. Mezi ženami kousala vyřazení v osmifinále Marie Bouzková, která prohrála s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou 2:6, 2:6. A pokračovat už v italské metropoli nebude ani Markéta Vondroušová, jež podlehla Jeleně Rybakinové z Kazachstánu 3:6, 3:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz v Římě senzačně vypadl s kvalifikantem Maroszánem

Marozsán, nedělní přemožitel Jiřího Lehečky, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, zdolal Alcaraze 6:3, 7:6. Dvacetiletý Španěl proto před startem Roland Garros nenaváže na titul z předchozích turnajů v Barceloně a Madridu. "Celou dobu jsem se nedostal do pohody kvůli tomu, jak hrál. Byl agresivní. Bylo těžké se dostat do výměn. Udělal jsem spoustu chyb, které jinak nedělám," řekl Alcaraz.

Na antuce utrpěl teprve druhou letošní porážku. "Hodně mě překvapil. Hrál opravdu výborně. Určitě bude brzy v první stovce," doplnil na adresu 135. hráče světového žebříčku.

"V noci se mi o tom zdálo a teď se to stalo. Chtěl jsem předvést něco extra, jako vyhrát pár gemů nebo set. A porazil jsem světovou jedničku. Všechno se dokonale sešlo: diváci, počasí, kurt," liboval si Marozsán.

Vondroušová usilovala při čtvrtém startu v areálu Foro Italico o třetí čtvrtfinálovou účast. Druhé utkání za sebou proti hráčce top 10 ale letos v Římě nezvládla. Po vítězství nad osmičkou Marií Sakkariovou z Řecka na šestou hráčku žebříčku WTA nestačila a duel s úřadující wimbledonskou šampionkou prohrála za hodinu a čtvrt.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková nedokázala proti Kuděrmětovové navázat na výhru nad světovou pětkou Cori Gauffovou. V utkání si vypracovala jediný brejkbol v úvodním setu, ale využít ho nedokázala a soupeřka jí další šanci na vyrovnání zápasu nenabídla. Bouzková tak ani tentokrát na premiérovou účast ve čtvrtfinále na antuce na ženském okruhu nedosáhla.

O postup do čtvrtfinále ženské bude usilovat ještě poslední Češka ve hře Karolína Muchová. Její duel se Španělkou Paulou Badosaovou byl kvůli dešti odložen na úterý.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Marozsán (Maď.) - Alcaraz (2-Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), Medveděv (3-Rus.) - Zapata (31-Šp.) 3:6, 6:1, 6:3, Rubljov (6-Rus.) - Davidovich (27-Šp.) 7:6 (10:8), 6:3, Čorič (15-Chorv.) - Carballés (Šp.) 7:6 (7:3), 6:1, Hanfmann (Něm.) - Cecchinato (It.) 6:4, 4:6, 6:3.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Rybakinová (7-Kaz.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 6:3, Kudermětovová (11-Rus.) - Bouzková (27-ČR) 6:2, 6:2, Ostapenková (20-Lot.) - Kasatkinová (8-Rus.) 6:4, 4:6, 6:0, Haddadová Maiaová (12-Braz.) - Osoriová (Kol.) 6:3, 6:3, Kalininová (30-Ukr.) - Keysová (19-USA) 2:6, 6:2, 6:4, Čeng Čchin-wen (22-Čína) - Wang Si-jü (Čína) 6:4, 3:6, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články