Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Alcaraz si ve čtyřech setech poradil s Jarrym, v osmifinále je i Sabalenková

Světová jednička Carlos Alcaraz ve třetím kole Wimbledonu porazil 6:3, 6:7, 6:3 a 7:5 Nicoláse Jarryho z Chile. V osmifinále je po výhře dvakrát 6:1 nad domácí Katie Boulterovou i obhájkyně titulu Jelena Rybakinová z Kazachstánu a také světová dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska, která si poradila 6:2 a 6:3 s Ruskou Annou Blinkovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev v Londýně opět neuspěl, Alcaraz jde dál

Dvacetiletý Alcaraz sice bez větších problémů získal první sadu, nakonec se ale na postup ještě nadřel. Jarry mu jako první na turnaji sebral set a ve čtvrté sadě se navíc ujal vedení 4:1. Španělský favorit ale skóre otočil a v osmifinále ho čeká Alexander Zverev z Německa, nebo Ital Matteo Berrettini.

Rybakinová si s Boulterovou poradila jednoznačně za 58 minut a v osmifinále ji vyzve Beatriz Haddadová Maiaová, která vyřadila dvakrát 6:2 Rumunku Soranu Cirsteaovou. Sedmadvacetiletá Brazilka vylepšila ve Wimbledonu podruhé své maximum, dosud zde byla nejlépe dvakrát ve druhém kole (2017, 2019).

Zatímco ve druhém kole Sabalenková potřebovala na výhru tři sety, tentokrát nedala Blinkovové šanci a postoupila za hodinu a 22 minut. Také v osmifinále ji čeká ruská soupeřka. Nastoupí proti Jekatěrině Alexandrovové, která zdolala 6:0 a 6:4 přemožitelku Lindy Noskové Maďarku Dalmu Gálfiovou.

Turnajová trojka Rus Daniil Medvěděv po výhře 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 nad Maďarem Mártonem Fucsovicsem postoupil do osmifinále a vyrovnal své wimbledonské maximum. Vítěz US Open 2021 bude v dalším kole soupeřem Jiřího Lehečky.

Poprvé v osmifinále v All England Clubu je také Beatriz Haddadová Maiaová, která si poradila dvakrát 6:2 s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Sedmadvacetiletá Brazilka vylepšila ve Wimbledonu podruhé své maximum, dosud zde byla nejlépe dvakrát ve druhém kole (2017, 2019).

Po výhře 6:3, 4:6, 3:6, 6:4 a 7:6 (10:8) nad Alejandrem Davidovichem je v osmifinále také Dán Holger Rune. Šestému nasazenému k postupu pomohlo i nevydařené podání spodem, o které se španělský soupeř pokusil v tie-breaku rozhodujícího setu.

Davidovich podal spodem za nerozhodného stavu 8:8, ale Rune úmysl vystihl a nechytatelným returnem se dostal k mečbolu, který vzápětí využil. Při premiéře v osmifinále Wimbledonu nastoupí proti Grigoru Dimitrovovi z Bulharska, nebo Francesi Tiafoeovi z USA.

tenis

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články