Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Alcaraz otočil finále se Zverevem a slaví titul v Paříži

Španělský tenista Carlos Alcaraz otočil finále Roland Garros s Alexanderem Zverevem. Po výhře 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 získal třetí grandslamový titul. 

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz porazil ve finále Zvereva a poprvé ovládl Roland Garros

Alcaraz porazil Zvereva popáté v kariéře a srovnal vzájemnou bilanci na 5:5. V 21 letech a 35 dnech je nejmladším hráčem v tzv. open éře, který získal tři grandslamové tituly z různých povrchů. Předloni uspěl na betonu na US Open a v minulém roce triumfoval na trávě ve Wimbledonu. V Paříži navázal na krajany Rafaela Nadala, Juana Carlose Ferrera, Carlose Moyu či Alberta Costu.

Sedmadvacetiletý Zverev nedotáhl šanci vybojovat první grandslamový titul. Ve finále neuspěl podruhé, před čtyřmi lety prohrál i rozhodující utkání na US Open. Posledním grandslamovým vítězem z Německa zůstává Boris Becker, který vyhrál v roce 1996 Australian Open.

Oba tenisté zahájili finále ztraceným servisem. Zatímco Alcaraz už ale poté v prvním setu při podání nezaváhal, Zverev o něj přišel ještě dvakrát. Úvodní sadu tak získal za 46 minut španělský tenista.

Ve druhé Zverev odpověděl. Alcarazovi nepovolil ani jeden brejkbol, sám jeho servis dvakrát prolomil a srovnal. Třetí set měl lépe rozehraný Alcaraz. V šesté hře získal brejk, později vedl 5:2 a v devátém gamu servíroval na vedení 2:1. Zverev ho ale k setbolu nepustil a pěti hrami za sebou vývoj zvrátil.

Alcaraze nevydařená koncovka nerozhodila. Na začátku čtvrtého setu získal dva brejky a utekl do trháku 4:0. Španěl se vypořádal i s bolestí v levé noze, kvůli níž si vyžádal pauzu na ošetření, a vynutil si rozhodující set.

Také v něm získal Alcaraz brzký brejk. Za stavu 2:1 pak odvrátil čtyři brejkboly. Při skóre 15:40 z pohledu španělského hráče dokonce Zverev reklamoval při druhém servisu soupeře aut. Neuspěl, Alcaraz poté hru otočil a udržel náskok.

V sedmé hře se navíc třetí hráč světa blýskl povedeným prohozem při jednoručním bekhendu a po zisku dalšího brejku vedl už 5:2. Duel vzápětí dopodával a po využití prvního mečbolu padl radostí na kurt.

Dvouhra – finále:

Alcaraz (3-Šp.)  Zverev (4-Něm.) 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články