Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Alcaraz je v laufu. Od návratu na tenisový trůn ho dělí už jen finále s Medvěděvem

Už jen jediné vítězství dělí Carlose Alcaraze od návratu na pozici světové jedničky. Devatenáctiletý Španěl v semifinále v Indian Wells porazil Itala Jannika Sinnera 7:6, 6:3 a o titul se utká s Rusem Daniilem Medvěděvem, který zdolal domácího Francese Tiafoea 7:5, 7:6.

Carlos Alcaraz na turnaji ATP v Indian Wells
zdroj: REUTERS

Alcaraz po comebacku po zranění postoupil do finále i na třetím turnaji a bude navazovat na titul z Buenos Aires. Naposled v Riu de Janeiro mu jedinou letošní porážku připravil Brit Cameron Norrie. Jedenáctého nasazeného Sinnera vyřadil poté, co mu v první sadě odvrátil setbol.

Pokud uspěje i proti Medvěděvovi, vrátí se do čela pořadí žebříčku ATP před Novaka Djokoviče, který v Indian Wells nestartuje kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru.

Sedmadvacetiletý Medvěděv ale hraje ve skvělé formě a po 19. vítězství v řadě útočí už na čtvrtý letošní titul po Rotterdamu, Dauhá a Dubaji. 

V mužské čtyřhře se postaral o rekord třiačtyřicetiletý indický tenista Rohan Bopanna, jenž se stal nejstarším vítězem na turnaji kategorie Masters 1000. S Australanem Matthewem Ebdenem porazili ve finále nejvýše nasazený nizozemsko-britský pár Wesley Koolhof, Neal Skupski 6:3, 2:6, 10:8. Společně získali druhý titul a první v sezoně.

Někdejší třetí hráč deblového žebříčku Boppana překonal rekord bývalého deblového spoluhráče Daniela Nestora. Byl to jeho 24. titul v kariéře, ale v Indian Wells, kterému se říká pátý grandslam, byl vůbec poprvé ve finále.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells:

Muži:
Dvouhra – semifinále:

Alcaraz (1-Šp.) - Sinner (11-It.) 7:6 (7:4), 6:3
Medvěděv (5-Rus.) - Tiafoe (14-USA) 7:5, 7:6 (7:4)

Čtyřhra – finále:
Bopanna, Ebden (Indie/Austr.) - Koolhof, Skupski (1-Niz./Brit.) 6:3, 2:6, 10:8

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články