Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Alcaraz bude hrát o titul i v Madridu, Nadal se na okruh ATP nevrátí ani v Římě

Carlos Alcaraz je k nezastavení. Španělský tenista si po triumfu v Barceloně zahraje o cennou trofej také v Madridu. V semifinále si totiž poradil 6:4 a 6:3 s Bornou Čoričem z Chorvatska. Jeho legendární krajan Rafael Nadal naopak oznámil, že kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí vynechá i turnaj v Římě.

Carlos Alcaraz na turnaji ATP v Madridu
zdroj: REUTERS

Soupeřem Alcaraze bude ve finále Němec Jan-Lennard Struff, který v duelu senzačních semifinalistů zdolal 4:6, 6:3, 6:4 Rusa Aslana Karaceva. Oba hráči se už v Madridu minulý týden střetli v posledním kole kvalifikace a úspěšnější byl Karacev, třiatřicetiletý Struff se ale přesto dostal do hlavní soutěže jako "lucky loser". Už postup do semifinále byl jeho nejlepším kariérním výsledkem na turnaji kategorie Masters.

Obhájce titulu Alcaraz zdolal Čoriče za hodinu a 41 minut a postupem do finále oslavil dnešní 20. narozeniny. "Být tady znovu ve finále pro mě hodně znamená. Pamatuji si, když jsem tady hrál turnaj dvanáctiletých. A samozřejmě loňský rok, který byl fantastický," řekl Alcaraz.

"V Madridu hraji vždycky rád. Nějaký tlak, že hraji doma, si vůbec nepřipouštím. Myslím jen na to, abych dosáhl na dobré výsledky. Je to tady opravdu výjimečné a užívám si každou sekundu," přidal.

V neděli bude Alcaraz usilovat o celkově desátý titul v kariéře. Letos se ve finále zatím představil čtyřikrát a neuspěl pouze v únoru v Riu de Janeiro.

Nadal přiznal zlepšení, ale v Římě hrát nebude

Šestatřicetiletý Španěl nehraje od lednového Australian Open. Kvůli zdravotním problémům musel vynechat i turnaje v Monte Carlu, Barceloně a Madridu. Za necelé tři týdny navíc startuje jeho oblíbený antukový grandslam Roland Garros.

"Přestože v posledních dnech došlo ke zlepšení, tak je tréninkový výpadek příliš velký. A protože mi chvíli bude trvat, než se do toho zase dostanu, musím dát přednost přípravě," uvedl na sociálních sítích Nadal.

V Římě získal Nadal, který vinou zranění ve světovém žebříčku klesl na aktuální 14. místo, celkem deset titulů. Naposledy tam vítěz rekordních 22 grandslamů triumfoval v roce 2021.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži: Dvouhra - semifinále:
Alcaraz (1-Šp.) - Čorič (17-Chorv.) 6:4, 6:3, Struff (Něm.) - Karacev (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články