Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

414 centimetrů v akci. "Nejvyšší" finále open éry ovládl v Puné Anderson

Bylo to finále obrů. Na jedné straně 203 centimetrů, na druhé dokonce 211. Z titulu se na turnaji v Puné nakonec radoval ten menší, Kevin Anderson. Jihoamerický tenista v "nejvyšším" finále takzvané open éry (od roku 1968) porazil 7:6, 6:7, 7:6 Chorvata Iva Karloviče. 

Kevin Anderson
zdroj: ČTK/ZUMA/Xinhua

Anderson tak napravil loňský rok, kdy ve finále v Puné prohrál.

Zápas podle očekávání přinesl přehlídku tvrdých servisů a minimum brejkbolů. Šestý hráč světa Anderson dokonce nečelil ani jednomu, Karlovič osmi, ale všechny odvrátil. Na esa vyhrál devětatřicetiletý Chorvat 36:21, ale po téměř třech hodinách se z vítězství radoval jeho o sedm let mladší soupeř.

V tie-breaku rozhodujícího setu měl přitom dlouho navrch Karlovič, jenž se dostal do vedení 5:2. Následujících pět míčů ale získal Anderson a po loňské finálové porážce s Francouzem Gillesem Simonem mohl v Indii slavit titul.

Karlovič, jenž poslední únorový den oslaví čtyřicetiny, navzdory porážce prožil nejlepší týden na okruhu za poslední dobu. Díky semifinálovému vítězství se stal nejstarším finalistou na ATP Tour od roku 1977, kdy legendární Ken Rosewall ve 43 letech vyhrál turnaj v Hongkongu. Ve světovém žebříčku se záhřebský rodák posune ze 100. místa do sedmé desítky.

Tenisový turnaj mužů v Puné (tvrdý povrch, dotace 589.680 dolarů):

Dvouhra - finále: Anderson (1-JAR) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:4), 6:7 (2:7), 7:6 (7:5).

Čtyřhra - finále: Bopanna, Šaran (1-Indie) - Bambridge, O'Mara (Brit.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články