Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zázračný chlapec Harimoto i legenda Boll hrají na Czech Open v Olomouci

Světová špička stolního tenisu se utká v Olomouci. Při Czech Open se na Hané představí hráči a hráčky z první světové desítky žebříčku i tuzemská špička, přičemž Pavel Širuček a Hana Matelová mají díky divoké kartě od pořadatelů jistou účast v hlavní soutěži. Nedělní finálové zápasy můžete sledovat přímo na ČT sport i na ctsport.cz.

Timo Boll se raduje z vítězství
zdroj: DPA autor: Abel F. Ros

Největší hvězdou mužské dvouhry bude japonský "zázračný chlapec" Tomokazu Harimoto. Aktuálně pátý hráč světového žebříčku triumfoval na Czech Open před dvěma lety už jako čtrnáctiletý a stal se nejmladším vítězem turnaje kategorie World Tour v historii. Do Olomouce přijíždí ověnčen ziskem titulu na Bulgaria Open v Panagjurišti z minulého týdne.

Ve sportovním centru Omega vedle fotbalového Androva stadionu se představí také jeho čínský soupeř z nedělního finále Čao C'-chao, jehož krajan Čeng Pchej-feng bude obhajovat loňské vítězství. Na turnaji budou mimo jiné startovat i světová šestka Brazilec Hugo Calderano a evropské legendy Timo Boll z Německa a Vladimir Samsonov z Běloruska.

Mezi ženami je turnajovou jedničkou loňská vítězka Kasumi Išikawaová z Japonska, které v žebříčku patří šesté místo. Nasazenou dvojkou bude světová osmička a další Japonka Mima Itová. Chybět nebudou ani čínské finalistky z Panagjurište Čchen Sing-tchung a Che Čuo-ťia.

Je nám líto, video expirovalo.
Hvězdy stolního tenisu hrají v Olomouci

Start v hlavní soutěži, která začíná ve čtvrtek, mají ve dvouhrách jistý mistři republiky Širuček a Matelová. V deblových soutěžích pak nemusí do kvalifikace Tomáš Polanský se Širučkem, Matelová se Slovenkou Barborou Balážovou ani Konečný s Matelovou v mixu.

Turnaj má dotaci 190 000 dolarů. Deblové soutěže budou mít finále v sobotu, v neděli vyvrcholí dvouhry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články