Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vacenovská: Po olympiádě už se budu částečně orientovat na život po kariéře

Praha - Stolní tenistka Iveta Vacenovská oslavila minulý týden postup na olympiádu. Ještě před startem Her by se ráda ziskem titulu rozloučila s klubem v Linci, kde hrála uplynulých třináct sezon. Poté se přestěhuje do Česka a už bude přemýšlet o životě po kariéře, i když s hraním ještě zcela končit nechce.

Iveta Vacenovská
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

Třicetiletá Vacenovská získala jistotu svého druhého startu na olympijských hrách minulý čtvrtek. Do Ria se kvalifikovala na základě umístění v redukovaném světovém žebříčku. "Byla jsem strašně ráda, protože jsem si splnila další cíl, který jsem si stanovila po Londýně," řekla Vacenovská.

Na základě pořadí dvouhry mezinárodní federace ITTF postoupilo na olympiádu dvaadvacet hráček a Vacenovská uspěla jako předposlední. "Napínavé to bylo hodně. Věděla jsem, že jsem na hraně, ale nekalkulovala jsem dopředu, jak to dopadne. Čekala jsem s napětím, až to přijde černé na bílém, a musím říct, že to bylo i únavné," řekla.

Pro Vacenovskou je start na akci společné pro různé sportovce vždy svátkem. Nadšená byla z olympiády v Londýně, ale stejně si užila Evropské hry v Baku nebo univerziádu. "Jsem naprostý fanatik těchto akcí. Mám ráda, když vidím ostatní sportovce a můžu fandit. Je to zpestření a velký zážitek," řekla hodonínská rodačka.

Ještě před olympiádou absolvuje finále rakouské ligy. Po třinácti letech pak v Linci skončí. "Proto bych se chtěla loučit titulem," řekla Vacenovská, která pomohla klubu dvakrát vyhrát Ligu mistrů. "Prožila jsem tam krásné roky, ale je čas na změnu. Chtěli mě udržet, ale jeden cyklus končí a už cítím, že si potřebuju odpočinout."

Přestěhuje se na severní Moravu, aby mohla trénovat v národních centrech v Ostravě a v Havířově. Po olympiádě bude létat na druhou francouzskou ligu k Paříži. "Pořád budu trénovat a hrát také za reprezentaci, ale už se budu snažit orientovat na druhou půlku života. Volný čas vyplním hledáním práce po kariéře," prozradila.

Je nám líto, video expirovalo.
Vacenovská je 69. českým sportovcem s olympijskou jistotou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články