Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Úspěšná kvalifikace skončila pro stolní tenistky výhrou. I bez Matelové porazily Portugalsko

České stolní tenistky zakončily úspěšnou kvalifikaci na mistrovství Evropy výhrou nad Portugalskem. Už s jistotou postupu zvítězily svěřenkyně nové reprezentační trenérky Renáty Štrbíkové v Havířově 3:1 i bez odpočívající Hany Matelové.

O body se podělily Markéta Ševčíková, Jana Vašendová a Kateřina Tomanovská. Neuspěla jen Zdena Blašková.

"Máme z výhry obrovskou radost. Tým Portugalska přijel bez své jedničky Yu Fu, nebyl v nejsilnější sestavě, ale já jsem také nechala odpočívat Hanku Matelovou. Bylo to fifty fifty," uvedla Štrbíková na svazovém webu.

"Výborný výkon předvedla Markéta Ševčíková, která porazila Shao Jieni. To jsem opravdu před zápasem nečekala. A hodně těžký byl také zápas pro Janu Vašendovou, která hrála za národní tým poprvé. Byla pochopitelně dost nervózní. Ve dvou setech ztratila veliký náskok, ale nakonec to dokázala úspěšně ukončit," libovala si trenérka. Český tým vyhrál ve skupině všechny zápasy s Portugalskem a Itálií.

Evropský šampionát se uskuteční v září v Malmö.

Kvalifikace mistrovství Evropy stolních tenistek v Havířově - skupina A2:

Česko - Portugalsko 3:1

Blašková - Matosová 1:3 (4, -7, -7, -6), Ševčíková - Shao Jieni 3:1 (-4, 9, 3, 7), Vašendová - Santosová 3:2 (8, -8, -10, 5, 9), Tomanovská - Shao Jieni 3:0 (7, 5, 9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články