Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Talentovaná Blašková opět útočila na medaili, stopku znamenalo čtvrtfinále

Další cenný kov z juniorského mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Ostravě-Porubě si česká reprezentantka Zdena Blašková nepřipsala. Po bronzu ze soutěže družstev musela skousnout po dramatických zápasech ve dvouhře i ve čtyřhře vyřazení ve čtvrtfinále.

Juniorské stolní tenistky na domácím ME
zdroj: ČT sport

Osmnáctiletá Blašková slavila s Češkami týmový úspěch ve středu a v dalších kategoriích zůstala krok od duelů o další medaile. Do nich se nedostala ani kadetka Helena Sommerová.

Blašková prohrála ve dvouhře po velkém boji 3:4 s Italkou Jamilou Laurentiovou, i když vedla 3:1 na sety. Ve čtyřhře s Němkou Franziskou Schreinerovou padly s Ruskami Elizabet Abraamijanovou a Anastasií Kolišovou, byť měly čtvrtfinále rovněž velmi dobře rozehrané, neboť uzmuly první i druhou sadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Blašková další medaili na ME nezískala

"Ve dvouhře jsem měla hru dlouho pod kontrolou. Pak ale Italka začala mnohem víc využívat materiál na bekhendu, začala ho točit i na forhend a nutila mě k chybám. Ani nevím, kolikrát jsem vysoký míček nad stolem poslala do síťky, místo toho, abych ho citlivě přehodila na druhou stranu. Jsem naštvaná, protože medaile byly opravdu blízko," řekla Blašková.

Věří, že zklamání z dvou porážek brzy vystřídá radost ze zisku týmové medaile. Více si totiž věřila v soutěžích jednotlivců. "Ale nakonec máme krásný bronz v družstvech a také postup na mistrovství světa. Jen doufám, že to do listopadu stihnu. Už tento týden mě totiž čeká operace kolena. Budu určitě měsíc out, pak začnu rehabilitovat, a když vše půjde podle plánu, mohla bych někdy na konci září začít hrát," dodala.

Sommerovou ve čtvrtfinále vyřadila Prithika Pavadeová z Francie po jasné výhře 4:0. Juniorský šampionát skončí v úterý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články