Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Stolní tenistky si zajistily ME, muži musí do baráže

Jaroměř - Obě české reprezentace stolních tenistů bojovaly v Jaroměři o přímý postup na ME. Zatímco ženy přehrály Srbsko 3:1 a prvním místem ve skupině si zajistily účast v elitní divizi na šampionátu v Lucembursku, muži stejným skóre podlehli Rumunsku a musí do dodatečné baráže.

Je nám líto, video expirovalo.
Ženám se v kvalifikaci ME dařilo, muži neuspěli

České reprezentantky si se Srbskem mohly dovolit i prohrát, stačilo jim vyhrát jediný zápas. A kýžený bod na české konto zajistila hned na úvod Renáta Štrbíková. Ta následně zvládla i svůj druhý zápas, vítězství si při své premiéře připsala i Karin Adámková. "Není to můj cíl, ale spíš přání, že bychom s holkama ještě jednou tu medaili vybojovaly," uvedla Štrbíková.

Jediné vítězství mužů vybojoval Dmitrij Prokopcov, když otočil duel s Rumunem Szocsem z 0:2 na 3:2. "Zlepšil sem příjem a najednou to šlo," přiznal Prokopcov. Ve zbývajících třech zápasech ale Češi získali jediný set a čeká je dodatečná baráž. "Rumuni vyhráli všechny koncovky setů, což nás hrozně mrzí. Kdybychom třeba jednu dvě koncovky zvládli, tak by se to mohlo otočit," dodal Prokopcov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články