Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stolní tenistky po vítězství nad Italkami postupují na ME

České stolní tenistky si zahrají na evropském šampionátu. Rozhodlo o tom utkání s italským výběrem, který porazily 3:2. Postup zajistil druhý bod, který získala Hana Matelová. 

Je nám líto, video expirovalo.
České stolní tenistky se po výhře nad Itálií kvalifikovaly na ME družstev

Duel s Italkami začal dvěma pětisetovými bitvami. Zatímco Hana Matelová vracející se po nemoci úvodní zápas zvládla, Zdena Blašková ve druhém nevyužila mečbol a těsně prohrála. Soupeřky pak šly po hladké výhře Nikolety Stefanové nad Kateřinou Tomanovskou do vedení, k obratu ale vzápětí zavelela v souboji týmových jedniček opět Matelová. Svůj druhý zápas vyhrála nad Giorgií Piccolinovou 3:0 a rozhodující třetí bod přidala Blašková.

Pečetila tak úspěšný trenérský debut bývalé reprezentantky Renáty Štrbíkové. "Byl to můj první zápas v roli trenérky a musím říct, že mi hráčky připravily pořádně nervózní premiéru. Ale dopadlo to dobře. Holky si dobře rozjetou kvalifikaci uhrály hned v prvním domácím utkání, což je skvělé," uvedla Štrbíková.

České stolní tenistky čeká v Havířově ještě čtvrteční zápas s Portugalskem.

Kvalifikace mistrovství Evropy stolních tenistek v Havířově - skupina A2:

Česko - Itálie 3:2

Matelová - Vivarelliová 3:2 (9, -11, -8, 6, 12), Blašková - Piccolinová 2:3 (9, -10, 10, -10, -9), Tomanovská - Stefanová 0:3 (-9, -9, -4), Matelová - Piccolinová 3:0 (2, 6, 6), Blašková - Vivarelliová 3:1 (-9, 4, 4, 4).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články