Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stolní tenistky Hodonína měly semifinále Ligy mistryň na dosah

Byly blízko, ale na historický postup do semifinále Ligy mistryň stolní tenistky Hodonína nakonec nedosáhly. V nadstavbových bojích o zbylé místo mezi čtveřicí nejlepších týmů český celek nejprve prohrál s Metami 2:3 a poté porazil 3:1 Cartagenu. Potřeboval pak výhru španělského týmu ve večerním duelu s Metami, ale z vítězství 3:1 a postupu se radoval francouzský celek. Už v základní části si semifinále zajistily TTC Berlín, Linec AG Froschberg a další francouzský tým TT Saint-Quentinois.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenistky Hodonína do semifinále LM nepostoupily

Proti Metám zařídila oba body japonská posila Sakura Moriová. V prvním zápase porazila Adinu Diaconuovou 3:0 a ve zkráceném tiebreaku v pátém setu pak i jedničku francouzského týmu Danielu Monteirovou-Dodeanovou. Neuspěly naopak Ukrajinka Solomija Bratejková ani Polka Natalia Partyková.

"Neříkám to po utkáních často, ale dnes jsme měli opravdu smůlu. Skoro vždy, když byla potřeba, soupeřky trefily šťastný úder nebo si pomohly prasátkem, bylo to až k nevíře," řekl trenér Jaroslav Mikeska.

Moriová přidala dvě vítězství i proti Cartageně, v obou případech porazila soupeřky čínského původu 3:1. Třetí bod přidala Bratejková, neuspěla pouze Partyková.

"Hrála jsem čtyři zápasy v jednom dni po opravdu dlouhé době. V tom čtvrtém už jsem byla unavená, chytala jsem křeče, pohyb za stolem byl pro mě těžší a těžší, ale takticky jsem závěr zvládla velmi dobře," řekla Moriová o závěrečném duelu ve kterém zpečetila triumf. "Pokud nám bude nakloněné štěstí a postoupíme díky souhře okolností do semifinále, budeme všechny připraveny a namotivovány podat co nejlepší výkon," dodala.

Trenér Jaroslav Mikeska se bez ohledu na výsledek rozhodujícího zápasu dmul pýchou. "Všechny holky podaly výkony odpovídající významu utkání, po všech stránkách. Absolutorium zaslouží Sakura, odehrála dnes čtyři náročné, vyčerpávající dvouhry, ve všech díky své vůli a schopnosti precizně dodržovat taktické pokyny zvítězila," konstatoval.

Výsledky Ligy mistryň ve stolním tenisu

SKST Hodonín - TT Mety 2:3

Moriová - Diaconuová 3:0 (13, 12, 8), Bratejková - Monteirová Dodeanová 1:3 (-11, 9, -6, -8), Partyková - Wu Ťia-tuo 1:3 (-5, -12, 9, -9), Moriová - Monteirová Dodeanová 3:2 (5, 9, -10, 3, 4), Bratejková - Diaconuová 1:3 (-7, 4, -9, -9).

SKST Hodonín - UCAM Cartagena 3:1

Moriová - Xiaoová 3:1 (10, 2, -10, 9), Partyková - Li Fen 1:3 (8, -9, -5, -6), Bratejková - Erdeljiová 3:2 (7, -9, 5, -7, 3), Moriová - Li Fen 3:1 (6, 9, -7, 11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články