Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Stolní tenistky budou v Baku bojovat o bronz

Baku - České stolní tenistky budou bojovat v Baku na premiérových Evropských hrách o bronzové medaile. Po nečekaném vítězství nad Rakouskem zdolaly ve čtvrtfinále Francii, ale v semifinále nestačily na Německo a favoritkám podlehly 0:3. O třetí místo si Renáta Štrbíková, Iveta Vacenovská a Hana Matelová zahrají v pondělí proti Ukrajině.

Je nám líto, video expirovalo.
České stolní tenistky si na Evropských hrách zahrají o bronz

"Jsem strašně ráda, že se nám povedl takovýhle super výsledek," zářila po postupu do semifinále Vacenovská. Odpoledne už ale Češky německý výběr nezaskočily. "Prohrály jsme s nejsilnějším týmem, který je nasazený jako číslo jedna, ale za stolem jsme udělaly maximum. Závěrečný výsledek 0:3 je doopravdy relativně krutý," řekla česká jednička.

"Nedá se nic dělat, musíme se oklepat a teď fandíme Holandsku, protože proti Ukrajině máme zítra víc šancí," dodala Vacenovská. Přání se jí splnilo, Ukrajinky ale druhé semifinále notně zdramatizovaly: Nizozemsko rozhodlo o postupu až v závěrečném pátém zápasu.

České hráčky Renáta Štrbíková, Iveta Vacenovská a Hana Matelová v sobotu nečekaně vyřadily rakouské vicemistryně Evropy a dnes si poradily i s Francií. V zápase o postup do finále je čekají dosud suverénní Němky, které zdolaly bez ztráty bodu Maďarsko a v dnešním čtvrtfinále i Rusko.

Ze tří českých triatlonistů skončil nejlépe na 22. místě František Linduška, karatistka Veronika Mišková ze skupiny do semifinále nepostoupila. Na kontě měla jednu výhru a dvě porážky. Obě její přemožitelky Španělka Sánchezová i Francouzka Scordová jsou ve finále.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články