Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Stolní tenisté zvládli i poslední zápas úvodní části kvalifikace o ME

Bez prohry i ztráty jediného zápasu zvládli čeští stolní tenisté úvodní fázi kvalifikace o účast na mistrovství Evropy družstev. V posledním utkání doma porazili Bulharsko 3:0. Ženy, které bojují ve vyšší výkonnostní skupině o přímý postup, prohrály 1:3 v Maďarsku a o šampionát se střetnou 4. prosince v souboji se Španělskem v Litoměřicích.

Čeští muži přivítali Bulharsko v Havlíčkově Brodě již s jistotou postupu do další fáze a také závěrečný čtvrtý duel skupiny vyhráli 3:0. Trenér Josef Plachý postavil nejsilnější možnou sestavu a trojice Pavel Širuček, Tomáš Tregler a Lubomír Jančařík potvrdila roli favoritů.

Nejvíce se na výhru nadřel Tregler, jenž zdolal Petja Krasteva 3:2 na sety. "Bulhaři mě překvapili, hráli velmi dobře, takže kluci museli hrát zodpovědně a dobře takticky. Vyhráli jsme skupinu a jdeme dál do bojů o postup na závěrečný turnaj mistrovství Evropy. To byl náš cíl a jsem rád, že se podařilo splnit," uvedl na svazovém webu reprezentační trenér Plachý.

Stolní tenistky podlehly na půdě vedoucího týmu skupiny Maďarska, ale stále mají postup na ME z druhého místa ve svých rukou. Jediný český bod získala v Szekesféherváru jednička týmu Hana Matelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenisté zakončili úvodní část kvalifikace o ME výhrou

Kvalifikace ME družstev mužů - skupina B1:

ČR - Bulharsko 3:0

Širuček - Alexandrov 3:1 (8, -6, 4, 7), Tregler - Krastev 3:2 (-11, 13, 7, -9, 6), Jančařík - Todorov 3:0 (9, 5, 1).

Kvalifikace ME družstev žen - skupina A4

Maďarsko - ČR 3:1

Pótaová - Adámková 3:0 (5, 5, 9), Madarászová - Matelová 1:3 (6, -10, -9, -5), Pergelová - Kučerová 3:0 (10, 5, 9), Pótaová - Matelová 3:0 (11, 9, 5).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články