Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Stolní tenisté vyhráli v kvalifikaci ME i na Slovensku

Stará Lubovňa (Slovensko) - Stolní tenisté vyhráli v kvalifikaci mistrovství Evropy v nižší divizi Challenge na Slovensku 3:1 na zápasy a ve skupině A zůstávají neporaženi. Pokud zvládnou i poslední zápas 12. března v Jaroměři s Anglií, budou v říjnu ve Schwechatu bojovat o cenné kovy.

Stolní tenis
zdroj: ČT4

O výhru na Slovensku se zasloužila dvojice Dmitrij Prokopcov a Lubomír Jančařík. Prokopcov nejdříve zdolal 3:1 Thomase Keinatha a Jančařík následně stejným poměrem Petera Šeredu. Pavel Širuček pak sice s Lubomírem Pištejem prohrál, výhru svěřenců Tomáše Demka nicméně na závěr zpečetil Jančařík vítězstvím nad Keinathem 3:0. 

Tomáš Demek: "Podali jsme dobrý a soustředěný výkon. Musím říct, že tu byla neskutečná atmosféra. Bylo tu sedm set nebo osm set lidí a vytvořili skvělou kulisu. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát."

Rozhodující utkání s Anglií budou muset stolní tenisté vyhrát, aby měli jistotu prvního místa ve skupině. "Angličané budou nebezpeční. Jsou to mladí kluci a hrají takový rychlý styl. Bude to těžké, ale chceme vyhrát a věřím, že postoupíme," řekl Demek.

Kvalifikace o ME je rozdělena do tří výkonnostních tříd - ze dvou šestičlenných skupin divize Championship postoupí družstva na prvních a druhých místech přímo do čtvrtfinále šampionátu, třetí až pátí půjdou do skupin a k nim se přidají vítězové divize Challenge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články