Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Stolní tenisté si na MS družstev kvůli koronaviru počkají, také olympijští dobrovolníci mají pauzu

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v jihokorejském Pusanu bylo kvůli koronaviru odloženo na červen. Šampionát se měl původně uskutečnit 22. až 29. března, nový termín je 21. až 28. června. Epidemie se dotkla také olympijských dobrovolníků a jejich výcviku.

Odložení mistrovství světa si vyžádal rostoucí počet nakažených koronavirem v Koreji, jenž se vyšplhal skoro k tisíci. Značný počet případů byl hlášen právě z dějiště šampionátu Pusanu, druhého největšího města v zemi. Nemoci COVID-19 zatím v Koreji podlehlo devět lidí.

"Rozhodnutí jsme vzhledem k nejistotě a měnící se situaci v Korejské republice během šíření nemoci COVID-19 celou zemí udělali s ohledem na zdraví a bezpečnost hráčů, rozhodčích a fanoušků, což je naše priorita," uvedli představitelé mezinárodní federace ITTF s dodatkem, že budou situaci nadále monitorovat.

V Koreji byl už kvůli šíření koronaviru odložen start fotbalové ligy, obdobně postiženy jsou také soutěže ve volejbalu, basketbalu či házené.

Celosvětově se virem nakazilo více než 80 tisíc lidí, z toho 77 tisíc v Číně, která hlásí přes 2600 mrtvých. Šíření koronaviru už výrazně ovlivnilo globální sportovní kalendář a způsobuje vrásky i pořadatelům olympijských her v Tokiu.

Odloženo muselo být školení dobrovolníků pro OH

Koronavirus oddálil také školení olympijských dobrovolníků. V akci by jich na přelomu července a srpna mělo být osmdesát tisíc. Jejich výcvik začal loni v říjnu. Tehdy organizátoři uvedli, že se na třinácti místech v Japonsku uskuteční do konce února tři stovky školicích akcí.

Ty ale byly momentálně pozastaveny. "V rámci preventivních opatření proti šíření infekce nového koronaviru jsme se rozhodli výcviky odložit," uvedl organizační výbor v tiskové zprávě. Nové termíny a místa školení plánoval sdělit dotčeným lidem později.

Pořadatelé ujišťovali, že na konání OH to nebude mít vliv. "Nezvažuje se zrušení her a odložení těchto aktivit nijak neovlivní přípravu na hry. V souladu s vládní politikou prevence šíření infekčních onemocnění budeme potřebu jakýchkoliv aktivit ve spojení s olympiádou posuzovat případ od případu," doplnili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články