Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Stolní tenisté porazili Anglii a na ME budou hrát o medaile

Jaroměř (Náchodsko) - Čeští stolní tenisté dnes porazili v kvalifikaci na mistrovství Evropy v nižší divizi Challenge Anglii 3:0. Vyhráli skupinu A a v říjnu budou na šampionátu ve Schwechatu hrát v elitní divizi o medaile.

Stolní tenis
zdroj: ČTK/AP

V Hodoníně zdolaly stolní tenistky na závěr rovněž Anglii 3:1 na zápasy a ve skupině A divize Championship skončí třetí. Po předešlých prohrách s Německem a Ruskem bylo jasné, že jim přímý postup do čtvrtfinále ME z kvalifikace unikl.

Svěřenci trenéra Tomáše Demka vyhráli v kvalifikaci všech pět zápasů, v kterých ztratili jen dvě dvouhry. Splnili tak cíl, ovládli skupinu, což bylo podmínkou, aby na mistrovství Evropy v Rakousku hráli v divizi Championship o cenné kovy.

"Skupina byla opravdu těžká. S (asistentem) Josefem Plachým budujeme tým a koukáme do budoucna. Těžké zápasy jsou pro hráče dobrou školou, jen tak se mohou zlepšit. Kluci hrají lépe, ale musí dál trénovat a potom uvidíme, jaké budeme mít cíle na mistrovství Evropy," řekl trenér Tomáš Demek svazovému webu.

V duelu s Anglií v Jaroměři rozjel vítězně zápas čerstvý mistr republiky Dmitrij Prokopcov, který porazil jasně Paula Drinkhalla. Pavel Širuček sice ztratil dvousetové vedení nad Liamem Pitchfordem, ale pátý set získal. Tečku za utkáním udělal Lubomír Jančařík výhrou nad Danielem Reedem v poměru 3:1.

"Je to fantazie. Nečekal jsem, že bychom mohli vyhrát tři nula," řekl Demek. "Kluci podali fantastický výkon. Máme perfektní partu, držíme pohromadě, což je hodně důležité. Psychicky to zvládli skvěle, protože hrát doma není jednoduché," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stolního tenisu Česko - Anglie
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články