Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Stolní tenisté na hvězdné Němce nestačili a na ME končí

Senzace se nekonala. Čeští stolní tenisté se na mistrovství Evropy po prohře s obhájci titulu Němci s turnajem loučí už po základní skupině. V utkání proti týmu s prvním, třetím a čtvrtým hráčem evropského žebříčku byl Lubomír Jančařík blízko bodu, ale Patricku Franziskovi podlehl 2:3.

Timo Boll se raduje z vítězství
zdroj: DPA autor: Abel F. Ros

Němci, bronzový celek olympijského turnaje v Riu de Janeiro, nastoupili s hvězdami Timem Bollem, Dimitrijem Ovtcharovem a Franziskou. Rekordman evropských šampionátů Boll nejprve přehrál Pavla Širučka 3:0, Ovtcharovovi pak vzal set Tomáš Polanský. Ve středu Češi podlehli Rusku 1:3.

Širuček sehrál s Bollem nejvyrovnanější druhý set. Vedl už 8:1, ale hvězdný Němec včas zabral. "S Bollem je to hodně těžké. I když člověk hodně vede, těžko dělá další balony. On najednou přestal úplně kazit, hru zpřesnil a já jsem ani nevěděl, jaký mám zahrát servis. Set jsem prohrál a pak už to nešlo," řekl Širuček.

Jančařík byl bodu blízko, pátý set s Franziskou ztratil 7:11. "Určitě byl dnes Patrick k poražení. Je to škoda, proti Německu se každý dílčí úspěch počítá," litoval. "Skončili jsme ve skupině třetí, celkově vzato, tohle je důsledek předchozích výsledků národního týmu. Před dvěma lety na mistrovství Evropy skončil v poli poražených, museli jsme začínat ve druhé divizi a pak byli mezi nenasazenými týmy při losování. A co si budeme povídat, ten los byl dost brutální," dodal Jančařík.

Ve čtvrtek se pokusí vybojovat jediné postupové místo do čtvrtfinále české reprezentantky. V úterý zdolaly Srbsko (3:1) a čeká je favorit čtvrté skupiny Nizozemsko. ME se nově účastní v obou kategoriích jen 24 družstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články