Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Stolní tenisté Havířova si z Prahy vezou vítězství i porážku

Havířov versus Praha. Tak by se dal nazvat vstup havířovského klubu do nové sezony extraligy stolního tenisu. Během dvou dnů čelil pražským KT a El Ňiňu na jejich půdě a odvezl si výhru a prohru. V dohrávkách prvního a druhého kola naplno bodovali mistři z Havlíčkova Brodu a hráči TTC Ostravy.

Jan Valenta
zdroj: ČAST

Havířovský úvod nastartoval úspěšně Jan Valenta, bývalého spoluhráče Petra Davida předčil jistým výkonem 3:1.

Klíčový souboj ovšem sehrála nová posila z Kazachstánu Zokhid Kenjaev s velezkušeným Martinem Olejníkem. Rozhodoval až pátý set, Olejníkovu hru pronásledovala nejistota a Kenjaevův agresivní styl přinášel řadu chyb.

Klíčovou sadu však zahájil Kazachstánec ve velkém stylu. Tři rány, tři body a Olejník sáhnul po time-outu. Ztrátu už nedohnal a Havířov šel do trháku.

Dílo dokončil talentovaný Šimon Bělík. Střetnutí s Martinem Koblížkem nabídlo představení plné parádních topspinových výměn.

Ve většině z nich měl navrch osmnáctiletý Bělík, Koblížek strhnul na svou stranu pouze jeden set, a tak se radoval Havířov.

O den později už na tým z Moravskoslezského kraje čekali semifinalisté minulého ročníku, El Ňiňo. A to se ukázalo být pro Havířov příliš.

Z Pražanů zářil zejména ve formě hrající Jiří Vráblík, vystavil stopku Bělíkovi i Kenjaevovi a dvěma body dotáhnul El Ňiňo k výhře 3:1 na zápasy. Jeden bod přidal ještě František Onderka a naprázdno vyšel znovu Tomáš Konečný.

Velké lákadlo letošního ročníku a mistr rakouské ligy se na úvod trápí a stále čeká na svůj první úspěch po návratu do Čech.

To Havlíčkův Brod mezitím pokračuje ve spanilé jízdě. Reprezentant Pavel Širuček při svém návratu proti KT Praha přehrál Martina Koblížka ve třech vyrovnaných setech. Ještě ladněji si se soupeřem Tomášem Pavelkou poradil Tomáš Tregler.

Napínavou přetahovanou potěšili diváky až aktéři třetího duelu. V něm po páté sadě triumfoval nejmladší člen HB Ostrova Tomáš Martinko nad domácím Petrem Davidem a zařídil další tři body pro favority z Vysočiny.

Podobný průběh měl i souboj Ostravy s Hradcem Králové. Vítězství si připsal Jakub Kleprlík, Filip Delinčák i Alexander Valuch, který v pětisetové bitvě udolal navrátilce do extraligy, 48letého Radka Košťála, a pomohl k přesvědčivé výhře Ostravy 3:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články