Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Širuček se opět stal českým stolním tenistou roku

Pavel Širuček ovládl stějně jako v loňském roce hodnocení ankety o nejlepšího českého stolního tenistu. Hráč polského Grodzisku dostal od odborné poroty 69 bodů, druhá Hana Matelová o dvacet méně. Kvůli koronavirové pandemii se ceny předávaly v úzkém kruhu oceněných.

"Moc si toho vážím," uvedl 51. hráč světového žebříčku Širuček. V uplynulém, kvůli koronaviru výrazně zkráceném soutěžním roce vybojoval titul v polské superlize a zahrál si čtvrtfinále turnaje ITTF World Tour v Budapešti. "Loni to byl rok čekání, kdy nikdo nevěděl, kdy se opět začne hrát," řekl Širuček.

Letošním hlavním vrcholem by měla být odložená olympiáda v Tokiu. "Určitě velkým cílem bude se na olympijský turnaj kvalifikovat. Věřím, že se některý z českých reprezentantů do Tokia probojuje," řekl osmadvacetiletý stolní tenista.

Talentem roku se stal šestnáctiletý hráč ostravského klubu Šimon Bělík před Klárou Hrabicovou z Havířova. Ocenění pro trenéra roku získal kouč národního týmu mužů Josef Plachý a týmem roku jsou muži pražského SF SKK El Niňo Praha.

Oproti minulým ročníkům byla anketa jednokolová a hlasovala v ní odborná porota složená z členů výkonného výboru ČAST, předsedů odborných komisí, reprezentačních trenérů i trenérů extraligových družstev. V porotě se poprvé objevili i členové seniorské reprezentace mužů a žen, kteří působili v národním týmu v roce 2020.

Vítězové ankety Stolní tenista roku 2020:

Stolní tenista roku: Pavel Širuček (Grodzisk).

Talent roku: Šimon Bělík (TTC Enfireex Ostrava).

Trenér roku: Josef Plachý.

Družstvo roku: SF SKK El Niňo Praha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články