Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

S novým logem i jasné cíle. Stolní tenisté chtějí dostat mužské družstvo do Paříže

Úspěchy má, ale chce se posunout vpřed. Český stolní tenis představil svou novou vizuální prezentaci a naznačil cíle pro další roky. Velkou oporou zůstává olympionik Lubomír Jančařík.

Je nám líto, video expirovalo.
Domácí stolní tenis má novou tvář

V novém logu najdeme slavící postavu, za níž se nachází siluleta hracího stolu. Slavit chtějí stolní tenisté i ve skutečných turnajích. Velkým cílem je kvalifikace mužského družstva na olympijské hry do Paříže, které se uskuteční za dva a půl roku.

"Paříž je určitě reálná, protože s Pavlem Širůčkem a Tomášem Polanským jsme už dokázali, že nám to jednou uniklo až v rozhodujícím zápasu," myslí si dvojnásobný olympionik Lubomír Jančařík. "Věřím, že do Paříže to může vyjít," dodal.

"Není to nic odvážného. Už teď to našim mužům uteklo v Tokiu jen těsně, což byla škoda. Děláme vše, abychom tenhle cíl splnili. Myslím, že máme velký potenciál a řadu nadějí. O naši budoucnost nemám strach," řekl na tiskové konferenci předseda České asociace stolního tenisu Zbyněk Špaček.

Jednotící značka českého stolního tenisu bude propojovat oficiální komunikaci, sociální sítě, podcast, vlastní televizi či nově vysílání na programu ČT sport. "Budeme cílit na děti, dělat náborové akce a podporovat vzdělávání trenérů nejmodernějšími metodami. Chceme všem ukázat, že stolní tenis je snadno dostupná zábava," doplnil Špaček.

S novou image chce asociace navázat na bohatou tradici z dob Československa, kdy stolní tenis patřil k jednomu z nejúspěšnějších tuzemských odvětví. V počtu získaných medailích na světových šampionátech se Češi stále drží na čtvrtém místě historické tabulky za Čínou, Maďarskem a Japonskem. Legendární Bohumil Váňa získal třináct světových titulů, českoslovenští stolní tenisté vybojovali na mistrovstvích světa třicet zlatých medailí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články