Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Republikové tituly ve stolním tenise si odvezli Širuček a Matelová

Pavel Širuček a Hana Matelová potvrdili na českém šampionátu ve stolním tenise roli nasazených jedniček. Širuček umocnil v Praze nadvládu nad domácími stoly i triumfem v "deblu", který vyhrál spolu s Tomášem Treglerem. Matelová pro změnu přidala další zlatou medaili ve smíšené čtyřhře po boku Tomáše Polanského.

Širuček ve finále dvouhry porazil 4:1 Lubomíra Jančaříka. První set rozhodla až 40. výměna, ve druhém Jančařík rovněž nejtěsnějším rozdílem vyrovnal, ale pak už mířil ke svému druhému singlovému titulu po roce 2015 Širuček.

"Byly to velké nervy (v prvním setu, pozn. autora) a určitě důležitý moment. My se s Lubošem velmi dobře známe, hodně spolu trénujeme, takže to byl hlavně po psychické stránce těžký souboj. Zvládl jsem ho nicméně líp takticky. On se snažil stále o svoji hru, ale já jsem ho do ní většinou ani nepustil," řekl Širuček.

Čerstvá držitelka ocenění Stolní tenista roku Matelová prohrávala v repríze loňského finále s Danou Čechovou 1:2, ale zbylé tři sady rozhodla ve svůj prospěch a obhájila titul. "Bylo to úplně jiné než loni. Tehdy jsem jela po super výsledku v Kataru vyloženě pro zlato," připomněla Matelová semifinálovou účast ve čtyřhře na turnaji World Tour v Dauhá v páru se Slovenkou Barborou Balážovou.

"Teď jsem byla mnohem opatrnější. Na druhou stranu samotné finále bylo kvalitnější než to loňské. Od stavu 1:2 jsem musela hrát aktivněji, což se mi dařilo. Mám z toho dobrý pocit," dodala.

Nepovedlo se jí ale zopakovat loňský deblový primát, protože s Kateřinou Tomanovskou vypadly ve čtvrtfinále. Jejich přemožitelky Zdena Blašková s Danielou Rozínkovou podlehly ve finále dvojici Nikita Petrovová, Kristýna Štefcová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články