Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Porážka stolních tenistek s USA znamená na MS pád na 21. místo

Až ve třetí desítce pořadí skončily české stolní tenistky na světovém šampionátu družstev v Halmstadu. Rozhodl o tom zápas s USA, který prohrály 2:3. Po nezdaru v úvodním kole skupiny o 13. až 24. místo si svěřenkyně trenéra Petra Engela nedokázaly zajistit přímou účast v elitní divizi na příštím MS v roce 2020, tu jim nicméně může vynést postavení ve světovém žebříčku.

České reprezentantky prohrály obě úvodní dvouhry, pak ale Karin Adámková zvládla pětisetovou bitvu s Amy Wangovou a Hana Matelová vyrovnala. V rozhodujícím utkání podlehla Dana Čechová 1:3 na sety americké jedničce Lily Zhangové. Tým tak nedokázal zopakovat 15. příčku z předloňského šampionátu, v letošním konečném pořadí se bude dělit o 21. místo.

"Škoda, že Dana nevyhrála vyrovnaný první set. Otáčet pak z 0:2 je hodně složité. Jeden set stáhla, ale druhý už ne. Mrzí mě to, protože já jsem Američanky považovala za lepšího soupeře než například Bělorusko nebo Lucembursko. Bohužel to nevyšlo a na turnaji končíme. Budeme se muset soustředit na naši pozici ve světovém žebříčku, abychom si elitní divizi zahrály i na příštím šampionátu," řekla Matelová pro web ping-pong.cz. 

Muži, kterým v základní skupině těsně unikl postup do osmifinále a obsadili v ní čtvrté místo, měli v prvním kole bojů o konečné umístění volný los a skončí nejhůře na 17. místě. Jejich soupeřem bude v pátek večer tým KLDR, který ve skupině zdolali 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články