Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ostravští stolní tenisté nevyužili mečbol a v LM podlehli Hennebontu

Ostrava – Stolní tenisté Ostravy přivítali v Lize mistrů francouzský tým Hennebont, ale i kvůli nevyužitému mečbolu domácího Karakaševiče v rozhodujícím zápase za stavu 2:2 se nakonec z výhry radovali hosté. Francouzům tak nevadila ani neúčast jejich jedničky Chien An Chena.

Tomáš Tregler z TTC Ostrava
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jednička Ostravanů, Taiwanec Hung Chieh Chiang, tentokrát nesplnila roli favorita a v úvodním zápase prohrála s Francouzem Quentinem Robinotem. Stav srovnal srbský zástupce v dresu domácí Ostravy Alexandar Karakaševič, který eliminoval hru britského soupeře Liama Pitchforda.

Cenný skalp si připsal Tomáš Tregler, který porazil řeckou legendu Kaliniose Kreangu 3:2 na sety. "Porazit tak vynikajícího hráče je vždycky skvělé. Bez ohledu na to, kolik je mu let. Hrál jsem s ním poprvé, ale dobře jsem se připravil. Viděl jsem na videu jeho poslední zápas s Portugalcem Apoloniou, také mi hodně o něm řekl Petr Korbel," vrátil se k utkání Tregler.

"Myslím, že snad až na nevyužitou šanci ve druhém setu, kdy jsem mohl zvýšit na 2:0, se mi zápas povedl. V rozhodujícím dějství jsem šel rychle do vedení, a to bylo asi klíčové. Proto mě mrzí dvojnásob, že tenhle bod nepomohl týmu k celkové výhře," litoval nabídnuté výhody Tregler.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava v LM těsně nestačila na francouzský Hennebont

Protože Hung Chieh Chiang ani ve druhém utkání nedokázal uspět, musel o konečném výsledku rozhodnout až poslední zápas. Karakaševič dotáhl duel do pátého setu, ve kterém prohrával už 3:8. V závěru se ale vrátil do utkání, po vyrovnání se za stavu 10:9 dostal dokonce k mečbolu, ale francouzský protivník Robinot nedovolil obrat a sám po využitém třetím mečbolu ukončil zápas.

"Jsem pochopitelně zklamaný, protože tohle jsme klidně mohli vyhrát a zapsat první výhru v soutěži. Ale takový je sport. Když mančaftu nezahraje jednička týmu, v tak kvalitní soutěži se těžko vyhrává," uzavřel vystoupení Ostravy trenér Tomáš Demek.

2. kolo Ligy mistrů ve stolním tenisu - skupina C:

Ostrava - Hennebont (Fr.) 2:3

Chiang Hung-Chieh - Robinot 0:3 (-5, -6, -7), Karakaševič - Pitchford 3:0 (6, 6, 7), Tregler - Kreanga 3:2 (8, -8, 4, -3, 6), Chiang Hung-Chieh - Pitchford 0:3 (-10, -5, -9), Karakaševič - Robinot 2:3 (9, -10, 10, -7, -12).

Zdroj
ČT sport, ping-pong.cz

Hlavní zprávy