Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Ostravští stolní tenisté ladí na LM. Čeká je ruský a portugalský soupeř

Stolní tenisté Ostravy počítají poslední hodiny do startu Ligy mistrů. Mladý tým šéfa Petra Korbela čeká turnaj v Düsseldorfu, kde se hráči utkají s Jekatěrinburgem a Sporting Clubem de Portugal.

Ostravští stolní tenisté
zdroj: Facebook.com/TTCOstrava2016

Trenér Tomáš Demek má v sestavě šestnáctiletého dorosteneckého mistra Šimona Bělíka, slovenského juniora Filipa Delinčáka a Chilana Felipeho Olivarese.

Nejzkušenější hráč Jakub Kleprlík zůstal doma, protože se mu o víkendu narodil syn Damián. "Byli jsme už dříve dohodnuti, že tohle je významná životní situace. Jedna věc je prestižní klubová soutěž a druhá pak rodina. Ať je Kuba sebevětší profesionál, stejně by byl na turnaji myšlenkami někde jinde. Proto jsme si řekli, že dáme šanci mladým," vysvětlil Korbel.

Ze skupiny se dostanou z každé ze čtyř skupin dva týmy do čtvrtfinále. Favoritem je Jekatěrinburg, s portugalským celkem by ostravský výběr měl bojovat o postup, i když jeho nevýhodou je, že domácí soutěž stojí.

"V tréninku kluci vypadali dobře, ale zápasy, to je jiný příběh. Naší výhodou bude, že začneme s Jekatěrinburgem, pak hráči uvidí ve vzájemném souboji ruský tým s Portugalci a na závěr se pokusí postoupit ze skupiny v utkání se Sportingem," pronesl Korbel

V Lize mistrů by se měli představit další tři čeští hráči. Pavel Širuček hájí barvy polského Grodzisku Mazowieckého a ve skupině A se může střetnout s Lubomírem Jančaříkem, který hraje za německý SV Mühlhausen 1951. Další německý klub 1. FC Saarbrücken má na soupisce Tomáše Polanského.

České úspěchy v soutěži jsou z minulého století. Pohár mistrů evropských zemí (PMEZ), předchůdce Ligy mistrů, vyhrály dva pražské týmy –⁠ Sparta v letech 1975, 1977 a 1978 a předtím Slavia VŠ v letech 1968 a 1969.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články