Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Muži i ženy porazili v kvalifikaci ME ve stolním tenisu Rumunsko

Jablonec nad Nisou/Buzau - Oba české reprezentační výběry slavily vítězství nad rumunskými týmy v kvalifikaci na mistrovství Evropy ve stolním tenisu. Ženy vyhrály v Buzau 3:0 a udělaly důležitý krok k druhému místu ve skupině A elitní Championships divize, které jim zajistí na šampionátu v roce 2013 účast ve čtvrtfinále. Muži ve skupině A nižší Challenge divize zvítězili v Jablonci nad Nisou 3:1.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Body stolních tenistek zajistily postupně Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská a Dana Čechová. Nejvíce práce měla česká jednička Vacenovská. Nedávná finalistka turnaje Pro Tour v Brémách zdolala Danielu Dodeanovou až 3:2 na sety.

"Přesto, že jsme vyhrály 3:0, tak byly Rumunky mírné favoritky. Základ byl, že Blecha (Štrbíková) porazila jejich jedničku Samaraovou," uvedla Vacenovská na stránkách České asociace stolního tenisu. "Já jsem výhru hodně vydřela, což pak Daně (Čechové) dodalo hodně sebevědomí. Všechno nám sedlo," řekla Vacenovská. Ženy mají po třech zápasech bilanci dvou výher (porazily ještě Španělky) a jedné prohry s favorizovanými Němkami, které skupinu nejspíše vyhrají.

V souboji neporažených celků mužů získal dva důležité body Dmitrij Prokopcov. Ten nejdříve odvrátil mečbol a porazil Constantina Ciotiho 3:2 a poté zdolal i letošního bronzového medailistu z ME Adriana Crisana 3:0. Třetí bod přidal Michal Obešlo.

Muži potřebují skupinu A Challenge divize vyhrát, aby měli šanci zasáhnout na ME ve Schwechatu do bojů o medaile. Další zápas hrají 28. ledna na Slovensku.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenisté porazili v kvalifikaci ME Rumunsko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články