Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mistryní republiky se překvapivě stala Matelová

Teplice - Stolní tenistka Hana Matelová se stala překvapivou mistryní republiky. Hráčka Hodonína vyřadila v semifinále obhájkyni titulu a českou jedničku Ivetu Vacenovskou a ve finále porazila i dvojku Renátu Štrbíkovou. Matelová vyhrála s Michalem Obešlem také smíšenou čtyřhru. Dvouhru mužů ovládl nejvýše nasazený Dmitrij Prokopcov, který v boji o titul porazil Petra Korbela.

Mistryně republiky Hana Matelová
zdroj: ČT24

"Jsem strašně mile překvapena a jsem ráda, že se to povedlo a je to zlato. Měla jsem velký kus štěstí," řekla Matelová na svazovém webu. Vedle titulů z dvouhry a mixu má ještě stříbro spolu s Kateřinou Pěnkavovou.

Matelová porazila v semifinále 25. hráčku světa Vacenovskou 4:3 na sety. "Nevím, jestli mě Iveta trochu podcenila. Sedmý set jsem si už nevěřila, ale celý set jsem vedla a nakonec to dopadlo. Měla jsem i trochu štěstí. Ona pak už kazila, udělala i lehké chyby, což se jí moc často nestává, a to rozhodlo," řekla Matelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Matelová vyhrála MČR ve stolním tenise

Ve finále Matelová prohrávala se Štrbíkovou už 1:3 na sety, ale ve zbylých setech dominovala. V sedmé sadě dokonce povolila favoritce jen tři body. "Poté, co jsem srovnala z 1:3 na 3:3, tak jsem si věřila, že sedmý set vyhraju," řekla.

Mezi muži vládl Prokopcov

Prokopcov prošel soutěží relativně hladce. Dva sety v utkání ztratil jen ve čtvrtfinále s Richardem Výborným, se kterým otočil z 0:2 na 4:2. V semifinále zdolal Prokopcov Tomáše Konečného 4:1 a ve finále si stejným poměrem poradil i se zkušeným Korbelem.

"Rozhodně to nebylo jednoduché. Petr má stále skvělé falše. Hraje takticky a chytře, takže jsem rád, že jsem 3:0 vedl a vyhrál jsem," řekl Prokopcov, který získal třetí titul ve dvouhře. Navázal na triumfy z let 2010 a 2011.

Šestinásobný český mistr Korbel byl s finálovou účastí spokojen. "Celkově beru mistrovství pozitivně," řekl. "Ke konci mi už docházely síly, protože jsem hrál všechny tři soutěže. Zápasy navazovaly rychle na sebe a já už bych asi v mém věku potřeboval delší regeneraci," uvedl jednačtyřicetiletý Korbel.

Výsledky mistrovství ČR ve stolním tenisu:

Muži:

Dvouhra - finále: Prokopcov (1-Hennenbont) - Korbel (4-HB Ostrov) 4:1 (4, 9, 7, -8, 7).

Semifinále: Prokopcov - Konečný (El Niňo) 4:1 (-11, 7, 6, 7, 9), Korbel -Vráblík (Miechowice) 4:1 (7, 11, 6, -7, 12)

Čtyřhra: Konečný, Tregler - Plaček, Štěpánek (Brackwede/Králův Dvůr) 3:0 (8, 7, 9).

Ženy:

Dvouhra - finále: Matelová (Hodonín) - Štrbíková (2-Tarnborz) 4:3 (-8, 7, -10, -16, 7 7, 3)

Semifinále: Matelová - Vacenovská (1-Linec) 4:3 (10, 5, -2, 8, -9, -9, 8), Štrbíková - Harabaszová (Malenovice) 4:0 (8, 3, 8, 9).

Čtyřhra: Harabaszová, Smištíková (Malenovice/Neckarsulm) - Pěnkavová, Matelová 3:0 (8, 10, 7).

Smíšená čtyřhra: Obešlo, Matelová - Konečný, Čechová 3:1 (8, -4, 7, 7)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články