Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Mistři z Havlíčkova Brodu zakončí rok na prvním místě extraligy stolního tenisu

Největším lákadlem devátého kola extraligy stolního tenisu byl přímý souboj o druhé místo. V něm exceloval zejména Tomáš Konečný, který dvěma body dotáhl pražské El Niňo k vítězství 3:1 nad Chebem. Tabulce dál vévodí šampioni z Havlíčkova Brodu, kteří si poradili s Havířovem.

Pavel Širuček
zdroj: ČAST

K hladkému triumfu pomohla mistrům i absence jedničky soupeře Zokhida Kenjaeva. I s ním by to ale Havířovští měli těžké. Tým z Vysočiny se ukázal v naprosté herní pohodě. "Hrál jsem v klidu svoji hru," řekl jednoduše Tomáš Tregler, tahoun Havlíčkova Brodu, po výhře bez ztráty sady nad Janem Valentou.

V podobném duchu se nesly i další dva zápasy. Tomáš Martinko přehrál 3:1 Ondřeje Bajgera a po stejném výsledku slavil i Pavel Širuček po střetnutí se Šimonem Bělíkem. O něco vyrovnanější byla bitva o druhou příčku mezi El Niňem a Chebem. Rozhodující faktor byl Tomáš Konečný, posila Pražanů pro letošní sezonu. Nejprve porazil nejlepšího hráče minulého ročníku a jedničku týmu – vicemistra Davida Reitšpiese a pak pečetil vítězství hostů v duelu s Antonínem Gavlasem. Třetí bod přidal Jakub Zelinka.

Veliké drama viděli diváci i v hale KT Praha. Tam o body usilovali hráči TTC Ostrava 2016. S mladým talentem Štěpánem Brhelem v sestavě se hosté pokusili vybojovat výhru, jenže se nedařilo jejich nejlepšímu hráči Jakubu Kleprlíkovi. Prohrál obě dvouhry, naopak dva body zařídil Alexander Valuch a vítězství na stranu domácích tak překlopil výhrou nad Brhelem Martin Olejník.

Zbylá dvě utkání už tolik napínavých soubojů nepřinesla. Liberec bez větších problémů vyhrál na půdě NH Ostrava 3:0, naopak TJ Ostrava KST zvítězila v Hradci Králové nad Sokolem 3:1. Další kola nabídne extraliga stolního tenisu až po novém roce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články