Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Matelová triumfovala na turnaji světového okruhu v Tunisu

Stolní tenistka Hana Matelová slaví titul z turnaje světového okruhu v Tunisu. Ve finále soutěže třetí výkonnostní kategorie WTT Contenders si česká reprezentantka poradila s Xiaoxin Yang z Monaka. Třetí nasazenou hráčku porazila 4:3 (9, 9, -10, -6, 7, -2, 4).

"Je to životní výsledek, životní zápas. To finále bylo úžasné. Já se moc často nechválím, ale tohle jsem zvládla," pochvalovala si Matelová. "Je to neskutečné, já to pořád ještě nechápu, chce se mi smát a plakat zároveň," pokračovala šťastná reprezentantka.

Matelová na turnaji, který byl první akcí tohoto druhu na africkém kontinentu a měl dotaci 75 000 dolarů, plnila tři týdny po zisku sedmého českého titulu roli nasazené osmičky. Vyhrála všech pět zápasů a ve čtvrtfinále porazila vítězku prestižního turnaje TOP 16 Ninu Mittelhamovou z Německa (3:2) a v semifinále rakouskou evropskou jedničku a světovou šestnáctku Sofii Polcanovou (4:2).

"S Ninou Mittelhamovou jsem měla štěstí. To říkám na rovinu. Odvracela jsem mečbol a musím říct, že už jsem se viděla, jak jedu na letiště. Ale zvládla jsem to," líčila Matelová. "Zápas se Sofií Polcanovou, no, my jsme spolu hrály dobrý zápas už vloni na olympijské kvalifikaci družstev, kdy ona vyhrála 3:1. Tady byl klíčový moment 1:0 a 10:8 pro ni. Vyrovnala jsem na 1:1 a pak už jsem byla lepší hráčka. Byl to neskutečný výkon, prostě krása," radovala se.

Po vyřazení turnajové čtyřky a jedničky triumfovala i v souboji s 32. hráčkou světového žebříčku a vítězkou srpnového Czech Open Yang Xiaoxin, byť ztratila náskok 2:0 na sety. Ve třetí sadě nedotáhla vedení 10:7. "Chvíli se mi honilo hlavou, že to byl možná klíčový moment. Ale ustála jsem to. A sedmý set mi prostě vyšel. Dala jsem jí tam prasátko a pořád jsem držela vedení o čtyři balony. Ona znejistěla, udělala lehké chyby," vyprávěla Matelová. Za triumf získala 400 bodů do světového žebříčku, ve kterém jí momentálně patří 50. místo. Turnaj světového okruhu ve dvouhře naposledy vyhrál v roce 2016 Tomáš Konečný v bulharském Panagjurište.

Až v semifinále čtyřhry našla v Tunisu přemožitele dvojice Tomáš Polanský, Jiří Martinko. Po předchozích dvou výhrách je vyřadili Francouzi Emmanuel Lebesson, Alexandre Cassin (1:3). V ženské čtyřhře Matelová s tradiční partnerkou Barborou Balážovou ze Slovenska došly coby nasazené jedničky do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články