Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Matelová se kvalifikovala do Paříže. Ve dvouhře na olympiádě bude startovat potřetí

Stolní tenistka Hana Matelová se kvalifikovala ze světového žebříčku na olympijské hry v Paříži. Ve dvouhře se čtyřiatřicetiletá hráčka představí pod pěti kruhy potřetí, startovala už v Riu de Janeiro a Tokiu. Český zástupce nechyběl od premiéry stolního tenisu pod pěti kruhy v roce 1988 ani jednou.

Hana Matelová
zdroj: Reuters

Matelové několikrát unikl postup z kvalifikačních turnajů, naposledy v květnu v Sarajevu. V žebříčku je aktuálně na 76. místě a dostala se mezi 12 hráček, které doplnily startovní listinu. Rozhodující body vybojovala před několika týdny na turnaji v Argentině, kde postoupila do čtvrtfinále a prakticky si zajistila místo v Paříži.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Matelová: Přála bych si, aby nás v Paříži bylo víc

"Určitě je to sladší pocit, když si člověk místo na olympiádě uhraje přímo v kvalifikačním turnaji. Na druhou stranu, naším cílem bylo do Paříže se dostat. Z kvalifikace nebo ze žebříčku. Takže cíl jsme splnili," uvedla na svazovém webu.

V Riu i Tokiu Matelová prohrála hned úvodní zápas, což by tentokrát ráda vylepšila. "Už jsem v kariéře porazila hráčky, které byly v první desítce světového žebříčku. Vyhrála jsem turnaj světového okruhu WTT Contender, ale olympijský turnaj je výjimečný. Není jednoduché se na něj vůbec kvalifikovat a každé vítězství přímo tam musí být báječný pocit," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články