Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Matelová sahala na MS po medaili ve čtyřhře

Nechybělo mnoho a Hana Matelová by vybojovala na MS cenný kov. V Durbanu ji od toho dělil jediný set. Nakonec se Slovenkou Barborou Balážovou podlehly ve čtvrtfinále Japonkám Miju Kiharaové s Miju Nagasakiovou 2:3 na sety. Pátým místem si nicméně poslední česká zástupkyně na šampionátu Matelová vylepšila maximum na MS a vyrovnala výsledek Ivety Vacenovské ve dvouhře z roku 2009.

Je nám líto, video expirovalo.
Matelová byla na MS krok od medaile

Matelová s Balážovou ztratily proti nasazeným sedmičkám první set až v koncovce a ve druhém prohrávaly 0:4, ale i díky obratu na 6:4 vyrovnaly na 1:1. Třetí sadu vyhrály 11:6, avšak v závěrečných dvou už zcela dominovaly mladé Japonky, které česko-slovenské dvojici povolily dohromady jen pět bodů.

Na předchozím šampionátu v Houstonu vypadly ostřílené hráčky Matelová s Balážovou v osmifinále, na loňském ME v Mnichově společně potřetí došly do čtvrtfinále. Ve dvouhře Matelová v Durbanu jako jediná z českých stolních tenistů postoupila do druhého kola, v němž nestačila na Číňanku Wang Man-jü.

Na medaili z MS jednotlivců čekají čeští stolní tenisté od roku 1985, kdy v Göteborgu získali stříbro Milan Orlowski s Jindřichem Panským v mužské čtyřhře a Marie Hrachová s Panským v mixu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články