Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Matelová medaili z ME ve stolním tenisu nedoveze, těsně jí unikla

Budapešť – Bez medaile se vrátí z mistrovství Evropy v Budapešti ve stolním tenisu Hana Matelová. Se Slovenkou Barborou Balážovou prohrály ve čtvrtfinále čtyřhry s druhým nasazeným německým párem Shan Xiaona, Petrissa Soljaová 3:4 na sety.

Hana Matelová
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Česko-slovenská dvojice přitom začala lépe a vypracovala si nadějné vedení 3:1. "Věděly jsme, že musíme za každou cenu zachytit začátky setů, protože jakmile se soupeřky dostanou do vedení, mnohem méně chybují. Když byly naopak pod tlakem, dokázaly jsme je přinutit k chybám. Tohle fungovalo až do stavu 3:1 na sety," uvedla Matelová.

Stříbrné olympijské medailistky ze soutěže družstev ale vyrovnaly a v rozhodujícím sedmém setu dokázaly otočit nepříznivý stav 2:6. "Začaly hrát víc krátce a postupně získávaly převahu. Myslím, že to ale stejně bylo všechno o psychice. Byly jsme tak blízko zisku vytoužené medaile, že nás to začalo svazovat. Chybovaly jsme ve výměnách, v nichž jsme měly v předchozích setech navrch," řekla Matelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Duo Matelová-Balážová vypadlo na ME ve čtvrtfinále

Ta zažila v maďarské metropoli podobnou situaci i ve dvouhře. Ve druhém kole v pátek vedla nad portugalskou hráčkou Fu Yu rovněž 3:1 na sety, ale nakonec po nevyužitém mečbolu vypadla. "Jsem šíleně zklamaná. Prohrála jsem na šampionátu dva takhle důležité zápasy 3:4, když jsem přitom 3:1 vedla. Teď samozřejmě vůbec netuším, co bylo hlavní příčinou, vím jen, že je to obrovská škoda," dodala česká reprezentantka.

Matelová s Balážovou neuspěly ve čtvrtfinále ME ani před rokem v Jekatěrinburgu. Naposledy čeští stolní tenisté získali na evropském šampionátu medaili v roce 2013.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Budapešti:

Ženy:

Čtyřhra - čtvrtfinále: Shan Xiaona, Soljaová (2-Něm.) - Matelová, Balážová (ČR/SR) 4:3 (-4, 6, -9, -9, 7, 8, 8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články