Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Matelová dokráčela na turnaji Top 16 do semifinále. Zastavila ji Mittelhamová

Stolní tenistka Hana Matelová se na prestižním turnaji Top 16 v řeckém Thessaloniki probojovala až mezi nejlepší čtyřku. Jednatřicetiletá hráčka po skvělé jízdě v semifinálovém duelu podlehla Nině Mittelhamové 0:4. Němka následně turnaj ovládla.

Česká reprezentantka zdolala nejprve bývalou mistryni Evropy Rumunku Elizabetu Samaraovou (4:1), poté v sedmisetové bitvě Maďarku Georginu Pótaovou a vypadla s majitelkou tří zlatých z ME Mittelhamovou.

Úžasný boj svedla Matelová proti Pótaové, dvojnásobné mistryni Evropy ve čtyřhře a v družstvech. V páté sadě maďarské favoritce odvrátila tři mečboly. "Je to mega úspěch, jsem strašně ráda, že jsem to otočila," řekla pro svazový web. Zápas s Mittelhamovou už Matelové nevyšel a nepodařilo se jí vyhrát ani set.

Z českých stolních tenistů skončil naposledy na pomyslných stupních vítězů na Top 16, jemuž předcházelo Top 12, v roce 2004 Petr Korbel. V padesátileté historii jsou mezi šampiony i Milan Orlowski a Marie Hrachová.

Letošními šampiony jsou přemožitelka Matelové Mittelhamová a její německý krajan Patrick Franziska. Oba vyhráli tento evropský turnaj poprvé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články