Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvalifikací v Olomouci domácí neprošli, nejblíže byla Tomanová

Na olomoucký turnaj série World Tour nepostoupil nikdo z českých hráčů. Do posledního čtvrtého kola dvouhry se dokázala probojovat pouze Tamara Tomanová, do hlavní soutěže Czech Open ji však nepustila devatenáctiletá Hina Hajataová. Favorizovaná Japonka zvítězila jednoznačně 4:0.

Stolní tenis
zdroj: ČTK/DPA autor: Markus Gilliar

Sama Tomanová nicméně považovala své kvalifikační tažení za senzaci. Do Olomouce se totiž dostala až jako náhradnice za Zdenu Blaškovou, která se zotavuje po operaci kolena. Tomanová postupně vyřadila Slovenku Evu Jurkovou, Italku Giorgiu Piccolinovou a její krajanku Jamilu Laurentiovou, úřadující juniorskou vicemistryni Evropy.

"Ona patří jednoznačně do absolutní světové špičky, nebyla šance se někde chytnout a zatlačit. Její servis a také příjem byl skvělý. A čím mě absolutně nadchla, byla její dynamika. Tu bych brala okamžitě. Hrát proti takové hráčce, to je velký zážitek. Je to hodně inspirativní," řekla Tomanová.

Tomáš Tregler, Lubomír Jančařík, Dana Čechová a Nikita Petrovová došli v kvalifikaci do předposledního 3. kola. Čeští zástupci neuspěli ani ve čtyřhrách, jediná výhra chyběla k postupu Čechové s Karin Adámkovou.

"Sice spolu hráváme čtyřhru v superlize a občas i v extralize, ale to je něco úplně jiného. Kvůli olympijské kvalifikaci družstev bychom se však potřebovaly dostat do lepší herní pohody, takže alespoň víme, kde máme největší slabiny," řekla po vyřazení Adámková.

Olomoucký turnaj má dotaci 190 tisíc dolarů. Deblové soutěže budou mít finále v sobotu, v neděli vyvrcholí dvouhry.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikací v Olomouci domácí stolní tenisté neprošli
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články