Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Korbel nastoupil v 51 letech v extralize stolního tenisu, jeho Ostrava nestačila na Havířov

Všichni tři suverénní celky extraligy – Havlíčkův Brod, El Niňo a Cheb – si připsaly další tři body. Krátce před play-off se jim ale skvělým výkonem připomněl Havířov, který smetl TTC Ostravu 3:0 na zápasy.

Petr Korbel
zdroj: ČAST

K jednomu z nich nastoupil i 51letý legendární hráč Petr Korbel. Bývalý reprezentant a olympionik naskočil ke svému prvnímu letošnímu utkání v lize. S domácím Ondřejem Bajgerem prohrál jednoznačně 0:3.

Další havířovské body přidali Šimon Bělík a po tříměsíční pauze taky Uzbek Zokhid Kenjaev. Ten po návratu udolal Alexandra Valucha až v rozhodujícím setu. "Byl jsem nervózní. To se ale dalo čekat při prvním zápase," přiznal Kenjaev po utkání.

Z favoritů se nejvíc natrápil Cheb. Trenér Roman Čech zamíchal sestavou, na pozici jedničky proti předposlední NH Ostravě postavil obranáře Stanislava Kučeru. Ten obě své dvouhry nezvládl. Výhru nakonec musel jistit až v posledním zápase Antonín Gavlas, když porazil Oleksandra Tymofejeva.

Západočeši mají na svém kontě stejný počet bodů jako druhé El Niňo Praha. O tom, kdo půjde do play-off z druhého místa, zřejmě rozhodne až vzájemný duel obou celků v posledním kole.

Vedoucí tým soutěže HB Ostrov bez větších problémů zvítězil nad TJ Ostravou KST, El Niňo porazilo Hradec Králové a družstvo KT Praha se výhrou 3:1 nad Libercem udrželo v horní polovině tabulky. Další, tedy předposlední kolo otevře ve čtvrtek 9. března souboj Chebu s Havířovem.

Zdroj
ČAST

Hlavní zprávy

Nejčtenější články