Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

K premiérovému titulu v superlize dotáhl El Niňo Gavlas

Praha - Stolní tenisté El Niňa Praha poprvé vyhráli superligu. Celek z Kotlářky v prvním utkání finále remizoval v Záhřebu 5:5 a v úterý večer vyhrál na domácí půdě 6:3. Na trůnu Češi nahradili rakouský Niederösterreich.

Extraliga stolního tenisu
zdroj: ČT24

"V obou finálových zápasech podal výborný výkon Tonda Gavlas, zejména ve druhém díky kvalitní hře získal tři body," řekl trenér Josef Plachý svazovému webu. "Přínosem v superlize bylo až finále, v kterém se hrálo pod tlakem a kluci podali dobré výkony. Na to, aby se zlepšovali, potřebují hrát těžké zápasy," řekl Plachý.

Základem úspěchu byla podle Plachého úvodní remíza 5:5 na půdě soupeře. "Ten zápas byl pro nás zlomový. Bylo to hned po mistrovství republiky, cestovali jsme daleko a byly tam momenty, kdy jsme prohrávali 0:2 na sety a kluci to dokázali otočit. To bylo hodně důležité. Ten zápas mohl skončit klidně 6:2 pro ně," řekl Plachý.

Společně s Gavlasem se na vítězství ve finále podíleli Tomáš Konečný a Tomáš Tregler. Ve skupině a v semifinále nastoupili také hráči, kteří nejsou v základu, Michal Obešlo, František Obešlo, Petr Kaucký, Tomáš Málek a David Reitšpies.

Superligu letos hrálo jen sedm týmů. Účasti se zřekl mnohanásobný vítěz, rakouský SVS Niederösterreich. El Niňo vyhrálo skupinu, v níž se střetlo s maďarským Celldömölkem a slovinským celkem Puconci. V semifinále český tým jasně přehrál další maďarský výběr Penzügyör po výsledcích 6:1 a 7:0 na zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články